J18: Holmli avgjorde mot Färjestad – med tre sekunder kvar: "Riktigt skönt"

Det blev lite onödigt spännande när J18 tog emot Färjestad på söndagseftermiddagen. Trots ett övertag i målchanserna för hemmalaget så såg matchen ut att gå till förlängning när det var 2–2 med tio sekunder kvar. Men när pucken släpptes i den sista tekningen kunde Joel Holmli skrinna fram och sätta 3–2 i det första krysset och det blev tre poäng för J18 efter en dramatisk avslutning. 
 
 
Efter lördagens enpoängare mot BIK Karlskoga var det ett J18 som ville ha revansch mot Färjestad på söndagen, och man fick även en väldigt bra start även på denna match. Alexander Ljungkrantz kunde nämligen göra 1–0 när han utnyttjade sin snabba skridskoåkning och efter ledningsmålet var det också hemmalaget som hade de flesta målchanserna. 
 
Men istället för en utökad ledning så blev det kvitterat till 1–1 och det var jämnt i en välspelad förstaperiod. Den andra blev sedan aningen tillknäppt och Brynäs fick verkligen visa upp sina kunskaper i boxplay när man drog på sig tre utvisningar på raken under mittenakten. När man sedan fick sitt egna powerplay, det enda i perioden, så kunde Melker Pålebo skicka in 2–1 efter att ha blivit framspelad av Rasmus Westerberg och William Eriksson i ett fint klapp-klapp-spel. 
 
Lägena fortsatte också att rada upp sig för Brynäs i den tredje perioden, men marginalerna var inte riktigt med laget under den första halvan. Istället gjorde Färjestad 2–2 och när resultatet stod sig in i den sista matchminuten så var känslan att man skulle få spela sudden death även denna dag. Men när det blev en sista tekning kunde Joel Holmli sticka upp på vänsterkanten och med ett snärtigt skott i det första krysset satte han 3–2 när det var tre sekunder kvar att spela. 
 
– Jag har haft lite av en måltorka, så det var riktigt skönt att få hänga dit den där pucken. Att det är mot just Färjestad gör ju inte heller så mycket, säger Holmli med glimten i ögat. 
 
Gästerna gjorde så klart det de kunde på den tid som var kvar, men när pucken fastnade i mittcirkeln så tickade tiden ner och det blev tre sköna poäng för Brynäs i det som har kommit att kallas för ett "kaffederby."
 
– Vi gör en helt okej match idag, tycker jag, och det är extra skönt att få ta tre poäng mot just Färjestad. Vi har ganska många lägen under matchen också så det känns rättvist att vi får poängen. 
 
 
Brynäs IF – Färjestad BK 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
Skott: 33–28 (12–9, 10–10, 11–9)
Utv: 6–4 (0–2, 6–2, 0–0)
Publik: 108
 
1–0 (3.49) Alexander Ljungkrantz (Calle Westerlund, Tim Alverhag) 
1–1 (9.14) Simon Peteri 
2–1 (35.50) Melker Pålebo (Rasmus Westerberg, William Eriksson) PP1
2–2 (49.05) Sigge Grunditz (Martin Skärberg, Christopher Lynch) 
3–2 (59.57) Joel Holmli (Tim Dackell, Rasmus Hemström)