J18: En poäng i Jönköping

Det blev en tät match mellan Linköping och Brynäs i J18 Allsvenskan. Mycket på grund av de båda målvakterna, som storspelade, och det var därför bara 1–1 efter full tid. Matchen avgjordes därefter i sudden death, då hemmalaget gjorde 2–1 efter 1.59.

Fredagen bjöd på en spännande match i J18 Allsvenskan, då tabellsexan Brynäs och sjuan HV71 drabbade samman i Jönköping, och eftersom HV71:s J20 intog Kinnarps Arena var det Prolympiahallen som blev spelplatsen för de båda lagen.

Där var det en förstaperiod som präglades av målvaktsspelet, som stod ut i bägge lagen, och det var också mållöst efter 20 minuter. Även den andra perioden gick mållös, trots att Brynäs spelade sex minuter i powerplay, och det var istället i den tredje perioden som målen skulle falla.

Först ut var Max Grundel, som tog in pucken offensivt och dunkade in ledningsmålet till 0–1 efter sex minuter. Men trots ledningen och de chanser som följde, bland annat i powerplay, så kunde HV71 kvittera med mindre än fem minuter kvar och matchen gick därefter till förlängning.

Där var det lite avvaktande inledningsvis, men efter 1.59 var matchen avgjord när hemmalaget fick ett fritt läge och kunde skicka in 2–1 på Gustav Karnatz, som storspelat större delen av matchen. Det blev alltså en poäng för J18, som avslutar helgens matchande mot Frölunda på lördagseftermiddagen.

HV71 – Brynäs IF 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)
Skott: 33–28 (9–10, 13–5, 8–11, 3–2)
Utv: 12–4 (4–2, 6–2, 2–0, 0–0)