U16: Islossning och storseger i sista seriematchen

U16 kammade hem tre poäng till synes enkelt på torsdagskvällen. Mot tabelljumbon Örebro blev det 9–3 efter en pangstart med fyra mål i den första perioden och med bland annat ett hattrick från Felix Jansson kunde man avsluta U16 Elit Västra med en seger i skön stil.

Den sista matchen i U16 Elit Västra för både Brynäs och Örebros del gick i Behrn Arena på torsdagksvällen och det var ett bortalag som riktigt rivstartade redan från nedsläpp. I det allra första bytet kunde nämligen Anton Ohlsson och Felix Jansson skrinna iväg på en två-mot-etta och där var Jansson sist på pucken när man spräckte målnollan efter bara 30 sekunder.

U16 fortsatte också i samma tempo och Felix Jansson gjorde även matchens andra mål lite drygt sju minuter senare, då i matchens första numerära överläge. Och när även Linus Hemström och Liam Melin satte var sin kasse i den första perioden så var det ett hemmalag som låg i brygga rejält.

Det blev förvisso reducerat till 1–4 mitt i den andra perioden, men det tog inte lång tid innan Jonathan Karlsson drygade ut ledningen igen för Brynäs, då han satte 1–5. Även 2–5 kom på Ludvig Asplund mellan stolparna, när Örebro fick powerplay, men det skulle inte visa sig ha någon större betydelse.

05-spelaren Viktor Eriksson passade nämligen på att göra sitt tredje mål i Brynäströjan när han skickade in 2–6 och ledningen var aldrig riktigt hotad för de vitklädda. I den tredje perioden fullbordade Felix Jansson sitt hattrick när han gjorde 2–7, men det var inte över för det.

Örebro fick in en till reducering, men tre mål var allt man tänkte bjuda på i bortalaget. Viktor Eriksson gjorde nämligen sitt andra mål för kvällen kort efter att Brynästränarna tagit en timeout och exakt två minuter senare fastställde Liam Pettersson slutresultatet när han gjorde 3–9 utan assist.

U16 Elit Västra är nu alltså färdigspelad för Brynäs del och totalt blev det 15 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster på 20 matcher. Man spelade in 47 poäng och fick 103-69 i målskillnad, vilket är bäst +/-  i serien.

Nu väntar ett mindre uppehåll innan slutspelet drar igång den 6–8 mars.

Örebro HK – Brynäs IF 3–9 (0–4, 2–2, 1–3)
Skott: 17–43 (5–15, 6–14, 6–14)
Utv: 6–6 (2–0, 2–6, 2–0)

0–1 (0.30) Felix Jansson (Anton Ohlsson)
0–2 (7.54) Felix Jansson (Linus Molin, Liam Pettersson) PP1
0–3 (16.00) Linus Hemström (Liam Pettersson)
0–4 (16.37) Liam Melin (Melker Bergström, Albin Udd)