J20/J18: Tung söndag på hemmaplan

Det blev en tuff söndag för både J20 och J18 när man tog emot Linköping respektive Växjö. För J20 blev det förlust med 2–4 efter en annars tät match och J18 fick med sig en poäng från en match som slutade 4–5.

Efter lördagens förlust mot HV71 var det ett J20 som ville ha revansch mot Linköping på söndagsförmiddagen, och man fick även en riktigt bra start på matchen när Jesper Eriksson satte 1–0 efter lite drygt fyra minuters spel. Ledningen höll man också i under hela den första perioden och det såg även ut som att man skulle hålla den genom den andra, men riktigt så blev det inte.

Mitt i den andra perioden kunde nämligen Linköping kvittera till 1–1 i numerärt överläge och det var, rättvist, 1–1 efter 40 minuter. Därför trodde man också att det skulle fortsätta på samma spår i den tredje perioden, men när gästerna gjorde 1–2 efter nio minuter så var det helt plötsligt dags att jaga för Brynäs.

Och trots att man hade heta målchanser framåt och puckar i stolparna så ville det sig inte framåt. Med sex minuter kvar kom också 1–3 i baken efter en oturlig styrning och det kändes tufft i Monitor ERP Arena.

Ett litet hopp tändes förvisso när Oskar Kvist gjorde 2–3 i powerplay under den sista spelminuten, men när man fortsatte att chansa med en uttagen målvakt så kunde Linköping skicka pucken i tom kasse och slutresultatet blev 2–4.

För J18 drog matchen mot Växjö igång en kvart senare, 11.15, i B-hallen och det skulle bli en riktigt svängig match mellan de två lagen, som ligger tätt i tabellen. Efter en period var det 1–2 på tavlan efter att Arvid Sundin kvitterat i boxplay och Växjö sedan tagit tillbaka ledningen i samma powerplay, och det blev upphämtning på agendan för laget i mittenakten.

Och det var precis vad som hände. Sundin kvitterade ännu en gång, nu till 2–2, i början på perioden och knappt sex minuter senare tog man ledningen för första gången när Linus Lindblom gjorde 3–2. Därefter kom två mål i powerplay, ett för varje lag, och det var Tim Alverhag som såg till att man hade ledningen med 4–3 efter två perioder.

Det såg även ut att kunna sluta just så ju längre den tredje perioden gick. Men bortalaget hade andra planer. Med nästan exakt två minuter kvar av matchtiden var det 4–4 på tavlan och det fick till slut avgöras i sudden death.

Där var gästerna vassast och efter 1.21 avgjorde man när man gjorde 4–5. Brynäs fick alltså med sig en poäng och tog totalt fyra av sex under helgen.

Brynäs IF – Linköping HC 2–4 (1–0, 0–1, 1–3)
Skott: 25–23 (6–7, 7–9, 12–7)
Utv: 12–14 (4–2, 8–8, 0–4)