J20 Två poäng mot Leksand i tät match

J20 tog en skön skalp borta mot tabelltvåan Leksand på onsdagskvällen. Efter 1–1 vid full tid fick det avgöras på straffar och där var det backen Viktor Persson som satte den avgörande pucken i mål fram till 1–2.

Det har varit en lite tyngre period för J20 med tre raka förluster efter storsegern mot Växjö och på onsdagskvällen var det ett riktigt rivalmöte som stod på schemat när man tog sig till Weda Skog Arena i Leksand. Revanschlusten var också stor i laget, som haft det jobbigt mot just leksingarna under denna säsong och det var lite mer tillknäppt än vanligt mellan lagen denna dag.

Efter halva matchen var det nämligen fortsatt 0–0 efter två stabila målvaktsinsatser, men när det då blev spel fyra-mot-fyra så skulle det hända grejer. Från högt upp i slottet kunde nämligen Oscar Birgersson prickskjuta in 0–1 och med mindre än två minuter kvar av mittenakten var det en skön känsla som spred sig i bortalaget.

Men Leksand låg på hårt i den tredje perioden och när Brynäs satt utvisade för puck out så kom kvitteringen i det numerära överläget. Just 1–1 stod sig också genom den tredje perioden och man fick snällt dela på poängen och förbereda sig för tre-mot-tre-spel.

Övertidsperioden gick dock mållös och det gick hela vägen till straffar denna onsdagskväll. Där var det bortalaget som var vassast denna gång och backen Viktor Persson blev den som satte den avgörande straffen samtidigt som Adam Matsson räddade fyra av de fem han fick emot sig.

Laget fick alltså med sig två sköna poäng och nu väntar ett mindre speluppehåll, då nästa match är borta mot Luleå den 29:e februari.

Leksands IF – Brynäs IF 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
Skott: 33–22 (7–9, 11–4, 10–5, 5–3, 0–1)
Utv: 10–35 (4–0, 2–27, 4–8, 0–0, 0–0)