J20: Stark vändning i Norrbotten

J20 tog en skön skalp i Norrbotten under lördagseftermiddagen. Mot Luleå vände man 4–2 till 4–5 och fick med sig en fin seger i den första av två bortamatcher under helgen. Det avgörande målet gjorde Abbe Broberg med knappt fyra minuter kvar att spela och totalt var det fem olika målskyttar som presenterade sig.

Det börjar dra ihop sig i Topp 10 och denna helg har J20 styrt bussen norrut för möten med Luleå och Modo på lördagen respektive söndagen. Dagens match mot Luleå började dock inte som man hade velat och efter lite drygt 13 minuters spel hade hemmalaget tagit ledningen med 1–0.

Oskar Kvist kvitterade förvisso till 1–1 i början av den andra perioden, men den första halvan av matchen var inte riktigt lyckosam för Brynäs del. Efter kvitteringen kom det nämligen två snabba mål från Luleå och det var 3–1 redan efter sex och en halv minut i den andra perioden. Efter fint spel från Oskar Kvist, på nytt, kunde dock Adam Dahlström styra in 3–2 vid den bortre stolpen och det kändes ändå som att man hade vittring på mer inför den tredje perioden.

Där var dock Luleå heta på nytt och 4–2 kom efter bara fyra minuter, vilket också gjorde att man begärde en timeout i bortabåset. Denna verkar också ha haft effekt, för mitt i den tredje perioden spelade förstakedjan (Kvist, Dahlström och Ljungkrantz) riktigt fint i uppspelet när den sistnämnde kunde sätta 4–3 i nästintill tom kasse.

Ett par minuter senare gjorde Victor Barrögård sitt första mål i Topp 10 när han kvitterade till 4–4 efter att ha varit het på en retur mitt framför målvakten och det började kännas riktigt bra hos de vitklädda.

Med mindre än fem minuter kvar av matchtiden gjorde sedan Abbe Broberg 4–5 efter att ha fått pucken inskickad framför kassen av Sebastian Sundlöv och för första gången var Brynäs i ledningen. Det var också en ledning man inte tänkte släppa ifrån sig, trots att Luleå tog ut målvakten, och matchen slutade just 4–5.

Luleå HF – Brynäs IF 4–5 (1–0, 2–2, 1–3)
Skott: 31–35 (12–11, 12–12, 7–12)
Utv: 12–6 (2–2, 4–4, 6–0)