Truppen till U16/TV-pucken uttagen

Efter en intensiv vecka för U16/Gästriklands sommartrupp, som avslutades med tre internmatcher på lika många dagar, togs laget ut under lördagen. 22 spelare från hela Gästrikland ska nu dra på sig Brynäs- och Gästriketröjorna under den kommande säsongen och huvudtränare David Åkerblom ser främst en sak i sin trupp:
  – Karaktär är det som sammanfattar denna kull och vi ledare tror att det kommer kunna bli ett riktigt "lag" av dem. 
 
 
 
Hela sommaren har de hållit igång, bruttotruppen till 2020:s TV-puck för Gästrikland tillika Brynäs U16 år 2020/21. I måndags gick man så på is i B-hallen och hela veckan har ledarstaben tränat, coachat och bedömt spelarna. Det hela kulminerade i tre träningsmatcher där lagen delades upp i vita och röda tröjor och efter lördagens match, som de vita vann på straffar, väntade beskedet. 
 
Totalt har 22 spelare tagits ut till laget, fördelat på sju stycken från Strömsbro, tre stycken från Brynäs, två vardera från Huge, Sätra, Valbo, GGIK och Skutskär samt en vardera från Hofors och Hille/Åbyggeby. Återkommande från förra årets U16-trupp är Liam Willner, Emil Lundh och Viktor Eriksson.
 
Ej med i laguppställningen finns backen Theo Lindstein, som officiellt tillhör J18-truppen, men som man ändå hoppas ska spela i TV-pucken.  
 
– Det är en grupp med grymma vinnarskallar och vi ledare tror att det kommer kunna bli ett riktigt "lag" av årets upplaga till Brynäs U16 och Gästrikland. Vi har alla typer av spelare, men det som sammanfattar denna kull är en stark karaktär, säger David Åkerblom om laget han ska leda i vinter. 
 
 
Laget i sin helhet: 
 
Målvakter: 
Abbe Linderdahl, Strömsbro IF
Edvin Karnatz, IK Huge
 
Backar: 
Wilgot Heldevik-Klein, Hofors HC
Sixten Davidsson, IK Huge
Elias Sörling, IK Sätra (Team Gävle)
Petter Lindblom, Hille/Åbyggeby (Team Gävle)
Hugo Lundberg, Strömsbro IF
Adam Magnusson, Strömsbro IF
Isac Winroth, Valbo HC
Ludvig Basth, Valbo HC
 
Forwards: 
Oscar Bylund, Brynäs IF
William Persson, Brynäs IF
Felix Åkerson, Brynäs IF
Olle Bjälkefors, GGIK
Elias Zimmerman, GGIK
Hugo Engelaar, Strömsbro IF
Liam Danielsson, Strömsbro IF
Charlie Olsson, Strömsbro IF
Hampus Persson, Strömsbro IF
Liam Willner, Skutskärs SK
Emil Lundh, Skutskärs SK
Viktor Eriksson, IK Sätra (Team Gävle)