J20: Vinst mot Timrå

I den andra träningsmatchen på kort tid mot Timrå tog J20 hem ännu en seger, nu på bortaplan. I NHK Arena blev slutresultatet 4–6 sedan Alexander Ljungkrantz gjort två mål och Noël Lengstam svarat för hela fyra assist.

På lördagen stundade ännu en träningsmatch för J20 och bussen styrde norrut för möte med Timrå, som man ju mötte på hemmaplan förra veckan. I NHK Arena fick man en kanonstart på matchen, då Alexander Ljungkrantz prickade in dagens första mål på pass av Noël Lengstam och William Eriksson efter bara två minuters spel.

Detta följde också Ljungkrantz upp med sitt andra för dagen nästan exakt 20 minuter senare, i början på den andra perioden, och därefter började puckarna sitta som på löpande band i perioden.

Viktor Persson skickade nämligen in 0–3 bara någon minut senare och mot mitten av perioden gjorde också Adam Dahlström en kasse när han satte 0–4. Timrå kom sedan emellan med en reducering och det var just 1–4 efter två perioder.

Rasmus Hemström svarade sedan för 02:ornas fjärde mål i matchen mitt i den tredje perioden och när det stod 1–5 kändes det lite som att matchen var över. Men Timrå hade inte gett upp, och hemmalaget fick faktiskt in tre snabba mål när tiden tickade upp mot slutsignalen.

Efter 3–5-målet i powerplay tog Timrå timeout och med en minut och sex sekunder kvar att spela var ledningen nere på ett mål för gästerna. Men när hemmalaget spelade med en uttagen målvakt kunde Oskar Kvist punktera matchen då han gjorde 4–6 med 31 sekunder kvar av matchtiden.

Laget kunde därefter hålla tvåmålsledningen matchtiden ut och man tog sin andra raka seger mot Timrå.

Timrå IK – Brynäs IF 4–6 (0–1, 1–3, 3–2)
Skott: 33–27 (11–11, 8–9, 14–7)
Utv: 16–12 (4–0, 6–2, 6–10)

0–1 (2.15) Alexander Ljungkrantz (Noël Lengstam, William Eriksson)
0–2 (22.26) Alexander Ljungkrantz (Adam Dahlström, Noël Lengstam)
0–3 (23.12) Viktor Persson (Noël Lengstam)
0–4 (29.53) Adam Dahlström (Noël Lengstam, William Eriksson)
1–4 (30.48) William Ignberg Nilsson (Ludvig Westerlund)
1–5 (49.07) Rasmus Hemström (Arvid Sundin, Isac Sjögren)