J18: Förlust i seriefinalen

Trots en bra start på matchen, där Tim Dackell gav Brynäs ledningen i den första perioden, så föll J18 med 4–1 borta mot Örebro på söndagen. Hemmalaget tog över allt mer ju mer matchen gick och kunde vinna rättvist i det som var en seriefinal i J18 Elit Västra.

Söndagen betydde seriefinal i J18 Elit Västra, då Örebro och Brynäs möttes i Behrn Arena, och det var bortalaget som fick bäst start på matchen när Tim Dackell gjorde 0–1 efter en framspelning av Hugo Sjölander. Men man fick bara glädjas åt målet i cirka tre minuter, för då kom Örebro tillbaka och kvitterade till 1–1 på Samuel Jonsson i bortakassen.

Brynäs fick sedan beta av två utvisningar, en i slutet på den första och en i början på den andra perioden, och trots att man spelade bra i boxplay så verkade inte energin riktigt finnas där i laget. Man skapade målchanser framåt men puckarna ville inte sitta och när då Örebro gjorde 2–1 mitt i den andra perioden kändes allting blytungt för Brynäs.

Laget fick även chansen att spela fem mot tre i slutet av den andra perioden, men det hjälpte inte. Hemmalaget och deras målvakt stod pall under nästan två hela minuter och det var jobbigt för gästerna ute på isen. I den tredje perioden försökte man också att ta sig framåt, men ingenting gick riktigt som man ville.

Mot slutet av den tredje perioden kom så också 3–1 från Örebro och när Brynäs sedan fick chansa med en uttagen målvakt satt spiken i kistan fram till 4–1 och man åkte på sin första förlust efter full tid för säsongen.

Örebro HK – Brynäs IF 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Skott: 32–29 (6–10, 15–7, 11–12)
Utv: 10–10 (0–4, 6–2, 4–4)