U16: Storseger mot Guldsmedshytte

I en match där alla visste hur utgången skulle bli så tog Brynäs hem mötet med Guldsmedshytte efter att ha skjutit hela 98 skott under matchens gång. Den måltätaste perioden blev den tredje, med totalt sju mål, och det blev till slut 14–1 i en match som var helt odramatisk.

Veckans enda match för U16 spelades i Örebro län när man tog sig an nykomlingarna, tillika bottenlaget, Guldsmedshytte SK i en bortamatch. I Råsshallen släpptes pucken 15.00 och det var åka av redan från början från dagens bortalag, som alla egentligen visste skulle vinna stort. 2.27 hann passera innan matchens första mål så kom och det var Leon Pettersson som då spräckte målnollan för dagen.

I just den första perioden var det dock lite trögstartat och nästa mål dröjde sju minuter och då var det dags för Tom Wikmans tredje för säsongen. När halva perioden sedan hade passerat rann det på lite bättre för Brynäs och innan tiden runnit ut hade Linus Hemström, Linus Molin och Olle Hammarqvist nätat och det var 0–5 och 2–27 i skott efter den första perioden.

Den andra perioden fick sedan lite sämre tempo och det var bara tre mål som gjordes trots att Brynäs sköt 35 skott mot mål. Dessa stod dock Leon Pettersson, Liam Pettersson och Melker Bergström för och matchens första tvåmålsskytt hade presenterat sig. Guldsmedshytte bytte sedan målvakt i den tredje perioden, men det var ingenting som hjälpte laget särskilt mycket.

Fem minuter in i perioden kunde nämligen Liam Melin kliva fram och sätta sitt första mål för säsongen och det blev sedan lite av en ketchupeffekt efter det. Linus Hemström blev även han tvåmålsskytt när han satte 0–10 och det var inget snack om vilket lag som var dominant denna dag.

Bara 12 sekunder efter Hemströms kasse klev även Filip Kihlström fram och med 0–11 på tavlan började Brynäs nästan leka lite i sitt spel. Tyvärr blev man lite för nonchalanta i egen zon när det var strax över fem minuter kvar och Ludvig Asplund tvingades släppa in en reducering i en match där han knappt haft någonting att göra.

Men Brynäs växlade upp igen mot slutet av perioden och på 18 sekunder passade Linus Molin på att fullborda ett hattrick när han gjorde så att ställningen skrevs till 1–13. Liam Pettersson blev därefter även han tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet till 1–14 och de tre poängen var säkert i hamn för bortalaget.

Guldsmedshytte SK – Brynäs IF 1–14 (0–5, 0–3, 1–6)
Skott: 8–98 (2–27, 0–35, 6–36)
Utv: 33–29 (2–0, 4–0, 27–29)