J20: Tung förlust i seriefinalen

Söndagen betydde seriefinal i SuperElit Norra, då Leksand kom på besök till Monitor ERP Arena. Efter en tung start för Brynäs, där man fick tre snabba mål emot sig, hämtade man sig aldrig riktigt och det blev 3–7 när matchen sammanfattades.

Oscar Birgersson fortsatte att göra poäng, men J20 föll tyvärr mot Leksand.

Det var ett spännande möte som väntade i SuperElit Norra på söndagen. Vid lunchtid släpptes pucken mellan tabellettan Leksand och tvåan Brynäs och många väntade sig nog ett tätt möte mellan de två topplagen. Det var dock gästerna som var hetast inledningsvis och efter att laget gjort tre mål på sju skott tog Brynäs timeout och bytte målvakt för att väcka laget en aning. Dessvärre kom även 0–4 några minuter senare och det var inte riktigt Brynäs dag denna söndag.

Adam Dahlström kunde förvisso reducera till 1–4 mot slutet av perioden, men det var ändå stor fördel för bortalaget efter en period. Läget blev heller inte bättre när 1–5 kom i början av den andra perioden och det var lätt irriterat mellan de två rivallagen i denna match. Mittenperioden präglades nämligen av utvisningar och i numerärt underläge i periodens sista sekunder kunde Oscar Birgersson sätta 2–5 för Brynäs, som fortsatt hade svårt att få skott på mål i matchen.

Det blev heller ingen särskilt rolig dag på hemmaplan för Brynäs när allt sammanfattades. Leksand gjorde två snabba mål även i den tredje perioden och det stod då 2–7 när man hade kvarten kvar att spela. Det sista som hände var när Marcus Uusitalo reducerade till 3–7 och det blev även slutresultatet i rivalmötet.

Brynäs IF – Leksands IF 3–7 (1–4, 1–1, 1–2)
Skott: 19–28 (6–12, 7–6, 6–10)
Utv: 12–12 (2–2, 6–6, 4–4)