J20: Tuff helg i Dalarna

J20 kammade noll i Dalarna under helgen. Efter två matcher mot Leksand och en mot Mora blev det tyvärr idel förluster när man inte riktigt fick målskyttet att fungera. I Mora slutade matchen 7–3 efter att det bland annat varit både en tung start och avslutning för bortalaget. 
 
 
Efter två tuffa matcher mot serieledande Leksand var det på söndagen dags för J20 att ta sig an ett annat lag från Dalarna, nämligen Mora. Senast lagen möttes blev det 3–0 till Brynäs, men det blev inte alls samma start på matchen när den spelades i Jalas Arena. Där var det jämnt länge i den första perioden, men när bortalaget började dra på sig utvisningar och fick spela tre mot fem så skulle Adam Matssons nolla spräckas. 
 
Mora gjorde nämligen två mål på kort tid i sina powerplay och det var därmed jobbiga 2–0 efter den första perioden. Alexander Ljungkrantz reducerade förvisso på pass av Adam Dahlström i början av den andra perioden, men det kändes åter tungt i vitt när hemmalaget utökade till 3–1 sex minuter senare. 
 
Brynäs kröp dock närmare i mittenakten och med mål i både powerplay och boxplay, av Simon Appelquist och Oscar Birgersson, hade man kvitterat till 3–3 med 49 sekunder kvar av den andra perioden. Tyvärr verkade man slappna av lite väl mycket efter kvitteringen och Mora kunde då spela fram till 4–3 knappa halvminuten efter Birgerssons kasse. 
 
Det blev därför bara att jaga en ny kvittering för Brynäs i den tredje perioden, men när man drog på sig en utvisning kunde Mora utöka till 5–3 och det blev ett tufft läge att hämta ikapp för bortalaget. Det blev heller inte bättre när 6–3 kom med fem minuter kvar att spela och när puckarna inte ville sitta ens när man tog ut målvaken för en extra utespelare fick man se sig besegrade med 7–3 efter att Mora satt den sista pucken i tom kasse. 
 
Laget får nu ladda om inför nästa helg, då man tar emot Västerås på hemmaplan. 
 
 
Mora IK – Brynäs IF 7–3 (2–0, 2–3, 3–0)
Skott: 29–28 (10–9, 10–8, 9–11)
Utv: 10–12 (0–6, 6–2, 4–4)
Publik: 211
Målen, Brynäs: Alexander Ljungkrantz, Simon Appelquist och Oscar Birgersson