J20: Mörck nollade Djurgården

Albin Mörck spikade igen totalt i J20:s bortamatch mot Djurgården på torsdagskvällen. Efter att ha motat 29 skott höll burväktaren nollan och när utespelarna svarade för fyra mål framåt var de tre poängen säkrade på Hovet.

Veckans enda match för J20 spelades på torsdagskvällen då man besökte Johanneshov och Djurgården i huvudstaden. Där var det hemmalaget som låg på intensivast till en början och de vann även skotten med 16–9 i den första perioden. Men målen, det var det Brynäs som stod för och det första sattes av Oscar Birgersson när klockan stod på 15.10 i den första perioden.

Mittenakten blev sedan mållös och det var en blygsam skottstatistik mellan lagen, 7–9, där de även fått spela powerplay ett par gånger vardera. Det började dock bättre för Brynäs i den tredje perioden och efter bara 3.11 kunde Max Grundel utöka ledningen till 2–0 efter att ha blivit framspelad av William Alftberg och Oscar Birgersson.

Djurgården drog därefter på sig utvisning efter utvisning och i ett av de numerära överlägena kunde William Eriksson sätta sitt första mål i J20-tröjan när han gjorde 0–3 efter att Max Grundel stått för passningen. Även Noël Lengstam skulle få sätta sin första kasse i J20 när han punkterade matchen med sitt 0–4 i tom kasse och Brynäs fick med sig tre riktigt sköna poäng från Hovet.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 0–4 (0–1, 0–0, 0–3)
Skott: 29–30 (16–9, 7–9, 6–12)
Utv: 16–4 (0–0, 6–4, 10–0)