J20: Fortsatt tufft mot Leksand

J20 föll i båda matcherna man spelade mot Leksand på bortaplan i helgen. Fredagens match slutade 9–2 till hemmalaget och på lördagen blev det 3–2 efter att Brynäs steppat upp rejält och gjort en mycket bättre match.

Det vill sig inte riktigt för J20 mot Leksand denna säsong. På fredagskvällen och lördagseftermiddagen möttes lagen i de två sista mötena i SuperElit Norra och det blev inte alls så som Brynäs hade tänkt sig i Tegera Arena.

Fredagskvällen blev nämligen mardrömslik, speciellt de första tio minuterna där man släppte in tre mål, och efter två spelade perioder hade dalmasarna ledningen med 8–1 efter att ha varit riktigt effektiva i sina avslut. Backen Sebastian Miedema var då enda målskytt i bortalaget, som hade svårt att få puckarna på mål.

Tim Alverhag snyggade sedan till siffrorna en aning när han gjorde sitt första mål i J20 i den tredje perioden, men det spelade mindre roll. Leksand gjorde även 9–2 innan tiden runnit ut och det var inget snack om saken på fredagskvällen.

Därmed var det ett revanschsuget Brynäs som intog isen igen på lördagen då lagen skulle drabba samman igen. Där blev det en mycket jämnare match och efter 9–5 i skott efter den första perioden var de två målvakternas nollor fortsatt intakta. Detta skulle dock ändras i den andra perioden. Brynäs började nämligen bäst och strax efter att man spelat klart ett powerplay kunde Abbe Broberg sätta 0–1 på Jakob Hellsten i hemmakassen.

Glädjen fick man dessvärre inte njuta av särskilt länge, för knappt fem minuter senare kom kvitteringen till 1–1. Mot slutet av perioden blev det även 2–1 och det kändes som att självförtroendet sjönk i bortalaget. Det blev heller inte bättre av att Leksand utökade till 3-1 mitt i den tredje perioden, men Brynäs fick ändå hopp i matchen när Emil Lindgren reducerade till 3–2 i powerplay med sex minuter kvar att spela.

Laget försökte sedan att få till en kvittering och man plockade ut Adam Matsson i båset flera gånger, men det gick inte hem. Pucken ville inte in fler gånger denna dag och man fick se sig besegrade med uddamålet.

Brynäs får nu ladda om inför söndagens match mot Mora, även den på bortaplan.