U16: Uddamålsseger mot Västerås

U16 vände och vann med uddamålet borta mot Västerås på lördagen i en match där bägge lagen någon gång hade ledningen med två mål. Linus Molin blev stor segerorganisatör för Brynäs när han svarade för ett hattrick i Mimerhallen.

Efter ett långt uppehåll utan match för U16 var det äntligen dags igen när Västerås väntade på bortaplan på lördagseftermiddagen. 14.50 släppte man pucken i Mimerhallen och det var en trevande inledning mellan lagen som är placerade som etta och trea i U16 Elit Västra. Men efter strax över elva minuter spräckte Brynäs målnollan då Liam Melin var framme och gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Detta blev också det enda i den första perioden och det dröjde sedan till dess att den andra blivit fem minuter gammal innan nästa skulle falla. Då var det Linus Molin som var framme och med sin första kasse för matchen stod det 0–2 på resultattavlan. Men mittenakten och början på den tredje perioden blev därefter ganska mardrömslik för laget, som släppte in fyra raka mål på tretton spelminuter.

Brynäs plockade dock fram styrkan i den andra halvan av den tredje perioden och med nästa kasse gjorde Linus Molin så att laget kröp ikapp till 4–3. Knappt två minuter senare tog Västerås timeout, men det hjälpte inte. Molin fullbordade sitt hattrick när det var sju minuter kvar att spela och med 4–4 på tavlan kändes det som att det var troligare att se ett nytt bortamål än ett hemmamål.

Så skulle det också bli, för när klockan tickade upp mot 17 spelade minuter klev backen Theo Widén-Schade fram med sitt andra mål för säsongen och han säkrade segern för laget när han gjorde 4–5. Man höll så det resultatet matchtiden ut och det blev tre poäng efter en stark vändning.

Västerås IK – Brynäs IF 4–5 (0–1, 3–1, 1–3)
Skott: 28–40 (8–7, 10–19, 10–14)
Utv: 6–4 (2–4, 4–0, 0–0)

0–1 (11.25) Liam Melin (Melker Bergström, Linus Molin)
0–2 (25.46) Linus Molin (Melker Bergström, Emil Lundh)
1–2 (31.53) Alexander Aleslöv (Simon Bäckström, Hugo Tornberg)
2–2 (38.45) Felix Ramberg
3–2 (39.24) Alexander Aleslöv (Oliver Dahlgren)
4–2 (45.01) Felix Ramberg (Martin Benko)
4–3 (50.19) Linus Molin (Liam Pettersson, Theo Lindstein)