U16: Seger mot Linköping: "Spelar för klubbmärket idag"

U16 tog sig tillbaka efter fredagens storförlust och knep tre poäng i mötet med hemmaspelande Linköping. 4–2 blev det till Brynäs efter att Arvid Sundin gjort de två sista, och avgörande, kassarna.

Lördagen innebar den andra av tre matcher i poolspelet för U16. I Linköping och Saab Arena inleddes dagen med att Frölunda körde över Björklöven och säkrade sin plats i "final four" nästkommande helg. Därefter var det dags för värdlaget Linköping mot Brynäs, som ju hade det tufft mot Frölunda dagen innan. Här började dock gästrikarna matchen mycket bättre och redan efter 1.20 slog Tim Dackell in 0–1-ledningen för Brynäs. (OBS: den officiella statistiken säger Joel Holmli, men det var Dackell).

Linköping kom dock in i matchen per omgående och kvitterade till 1–1 bara två minuter senare, vilket också var ett resultat som stod sig en bra bit in i matchen, trots att Brynäs dominerade skotten i den första perioden. Mitt i den andra perioden började hemmalaget sedan att slarva en aning och på kort tid drog man på sig två utvisningar på raken för puck out. Detta var Brynäs snabba med att utnyttja och bara fem sekunder in på fem-mot-tre-spelet kunde Robin Lund sätta 1–2 på Linköpingsmålvakten Hugo Hävelid.

Brynäs hade även bud på mycket mer i den andra perioden, men 1–2 stod sig i pausvilan och det kändes som att man hade grepp om matchen. När den tredje perioden så drog igång var man taggade att fortsätta köra framåt, men man fick sig då en kalldusch när hemmalaget återigen kvitterade i matchen, nu till 2–2.

Energin försvann dock aldrig från de vitklädda och man fortsatte att jobba varje sekund av matchtiden. Det blev sedan aningen nervöst mot mitten av perioden, då Linköping fick med sig ett powerplay efter gruff framför Brynäskassen. Men istället för ett ledningsmål för Linköping så drog Arvid Sundin upp farten och med Melker Pålebo som passningsalternativ på andra sidan valde Sundin att skjuta – vilket visade sig helt rätt. Pucken satt klockrent i krysset och det var 2–3 till Brynäs.

– De slarvar ju med pucken så jag går upp på kanten och snappar upp direkt att det är en forward jag har emot mig och inte en back, så jag trampar förbi och så sätter jag pucken. Jag ser att jag har Pålebo med mig också, men jag väljer att skjuta för jag ser att målvakten tjuvar lite, säger Arvid Sundin.

Det målet verkade även sänka blåklädda Linköping och samtidigt som Brynäs jobbade på bra bakåt med en vass Samuel Jonsson mellan stolparna så blev det inga fler Linköpingsmål för dagen. När de så tog ut målvakten i slutet kunde Arvid Sundin sätta ännu en kasse när han punkterade matchen med 27 sekunder kvar att spela.

– Vi gör en bra match idag, alla krigar för varandra och vi spelar verkligen för klubbmärket idag. Det är en jämnbra match av oss och vi håller en bra nivå matchen igenom, säger Arvid Sundin.

Nu väntar Björklöven i den sista matchen på söndagen. Ett lag som även de fick storstryk när man mötte gruppsegrande Frölunda under lördagen.

– Det är bara att skita i den matchen som vi spelade igår och gå vidare, vi ska även inte bry oss om hur Björklöven har spelat. Vi var med om samma sak i TV-pucken och nu ska vi visa att vi kan göra om det. Den kapaciteten finns i den här gruppen och nu ska vi ta oss vidare till semifinal, avslutar Arvid Sundin.

Linköpings HC – Brynäs IF 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)
Skott: 24–41 (9–18, 6–10, 9–13)
Utv: 8–6 (2–0, 6–2, 0–4)