U16: Inför slutspelet med coach Åkerblom

U16 Elit Västra spelades klart den gångna helgen och det stod då klart att det blir Västerås som tillkommer i åttondelens grupp B. Sedan tidigare var Brynäs, Sundsvall och MODO klara och det vankas nu spel i dagarna tre i Skutskärs Ishall. 
 
 
28 matcher. 25 trepoängare. 2 tvåpoängare. 1 förlust. Där har vi Brynäs U16 årgång 2003/04:s resultat i U16 Elit Västra säsongen 2018/19 och efter knappt två veckor utan matcher väntar åttondelsgruppspel på, nästan, hemmaplan i Skutskär. Så här går huvudtränare David Åkerbloms tankar inför helgens matcher: 
 
Hur skulle du sammanfatta grundserien? Ni förlorar ju bara en match under ordinarie tid. 
– Överlag skulle jag väl säga att det har varit en bra motor i hela laget. Det brukar ju kunna bli att man får en liten dipp när man vinner så mycket, men vi har inte riktigt haft någon sådan. Vi har stått upp bra genom hela säsongen. 
 
Inte en enda förlust efter TV-pucken, vad skulle du säga att ni har gjort speciellt bra? 
– Jag skulle säga att vi har kampat mycket på träningarna och vi har fått en jäkla delaktighet och ett driv som jag tror har gjort enormt mycket. Vi har fått gruppen enormt mycket starkare för att vi hela tiden ligger på gränsen mot varandra. Det tror jag ger allt. Sedan har vi ju skickliga spelare också, så klart. 
 
Det blev ju lite omjusteringar i lagen efter att Honken klev upp i A-laget, hur tycker du att spelarna har ställt om till en ny tränarduo? 
– Jättebra, som sagt är vi ju obesegrade efter det, så det är inga bekymmer alls. Det har gått jättebra och vi har fin harmoni och lagkänsla. 
 
Tre matcher på lika många dagar nu då, två mot lag ni inte brukar möta. Vad tror du om helgen? 
– Enormt roligt, kul att få mäta sig mot lag man inte brukar möta. MODO har vi mött på försäsongen, där vi förlorade med 2–1. Det var en jämn match och vi vet att de är jäkligt bra. Sundsvall har vi mindre koll på, vi vet att de spelar fysiskt och har stora spelare. Även kul att få Västerås i första också, vi har ju bra koll på varandra så det blir en härlig start på helgen. 
 
Vad blir viktigast när det är skarpa matcher som nu, tror du? 
– Det är nog ändå att vi får ihop hela laget, att alla fyra femmor levererar. Det är ju det som har varit vår styrka den här säsongen. Vi har inte haft någon fjärdefemma utan vi har fyra jämna kedjor där alla kan leverera. Det tror jag är avgörande för vårt gäng, att alla kan vara med och avgöra. Vi har nästintill alla spelare tillgängliga också, det är bara försvarsklippan Pajen som saknas eftersom han har hjärnskakning. 
 
Topp 2 går till kvartsfinal, vad tror du om era chanser? 
– Vi har som målsättning att vinna den här gruppen, punkt, och det tycker jag att vi ska göra. Vi är ett så pass bra hockeylag, men det kommer trots det att bli tuffa matcher hela helgen. 
 
 
Spelschema för alla fyra lag: 
 
Fredag 8/3: 
16.00: Brynäs IF – Västerås IK
19.00: MODO Hockey – IF Sundsvall Hockey
 
Lördag 9/3: 
13.00: MODO Hockey – Västerås IK
16.00: Brynäs IF – IF Sundsvall Hockey
 
Söndag 10/3: 
11.00: IF Sundsvall Hockey – Västerås IK
14.00: Brynäs IF – MODO Hockey