J18: Förlust i andra åttondelen

Åttondelsserien mellan Färjestad och Brynäs kvitterades till 1–1 på lördagen. På sin hemmaplan i Löfbergs Arena klev Färjestad ut starkt och tog hem den andra matchen med 4–1. Nu krävs en tredje avgörande match mellan lagen och den spelas på söndagen, även den i Karlstad.

Det var jämnt i början när den andra åttondelsmatchen mellan Färjestad och Brynäs skulle spelas på lördagen. När man summerade de första 20 minuterna var det fortsatt 0–0 på tavlan, men hela 14 utvisningsminuter på bortalaget. Men när den andra perioden drog igång tog det inte lång tid innan det första målet kom och detta när hemmalagets Johan Ekberg satte 1–0 på Albin Mörck.

Det verkade även bli en målsnål match denna dag för just 1–0 var det enda mål som föll långt in i matchen. Inte förrän åtta minuter in på den tredje perioden fick Brynäs hål på Tobias Normann, när Rasmus Hemström kvitterade till 1–1. Men Färjestad var snabbt tillbaka på banan och 2–1 satt kort efter kvitteringen, vilket tvingade Brynäs att börja jaga igen.

Till slut tog man ut Albin Mörck i båset och spelade med en extra utespelare, men det hjälpte inte. Färjestad gjorde både 3–1 och 4–1 i den tomma kassen och matchserien kvitterades således till 1–1. Nu blir det en avgörande match på söndagen och även den spelas i Karlstad.

Färjestad BK – Brynäs IF 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)
Skott: 48–18 (20–3, 12–5, 16–10)
Utv: 0–16 (0–14, 0–2, 0–0)