U16: Tre poäng trots mindre bra spel: "Slut på smekmånaden"

Brynäs passade på att befästa serieledningen i U16 Elit Västra på onsdagen, när man tog emot Västerås. I en jämn och lite halvgrinig match tog Brynäs tre poäng efter att Anton Ohlsson, Arvid Sundin och Rasmus Westerberg satt var sin kasse. 3–1 slutade matchen och Samuel Jonsson i målet hade en räddningsprocent på 96,30%. 
 
 
U16-serien är igång igen och det med besked. På onsdagen vankades det hemmamatch för Brynäs i Gavlerinken, då tabellfyran Västerås kom på besök. Där blev det lite trögt inledningsvis och trots att bägge lagen satt i utvisningsbåsen i den första perioden så lyste målen med sin frånvaro. 
 
Även den andra perioden såg ut att gå mållös, fram tills dess att Västerås drog på sig en utvisning för holding. När bortalaget höll på att klara av den så slog Anton Ohlsson till och 1–0 var ett faktum med tio sekunder kvar i powerplay. Med 30 sekunder kvar av mittenakten passade även Arvid Sundin på att skriva in sig i målprotokollet och med ett distinkt skott från högersidan satt 2–0 som en smäck bakom gästernas Felix Vannfält. 
 
– Det är ju alltid kul att hänga dit pucken, men jag får ett riktigt bra pass från Kid (Andersson) och Rasmus (Westerberg) skymmer bra där också, så det var bara att nypa dit den, kommenterar Arvid Sundin. 
 
Mitt i den tredje perioden tog sedan Västerås en timeout då man känt sig lite väl tillbakatryckta av Brynäs, men detta hjälpte inte alls. 38 sekunder efter avbrottet kunde nämligen Rasmus Westerberg sätta 3–0, på friläge, efter en vass framspelning från tidigare målskytten Arvid Sundin. 
 
– Jag skulle egentligen dumpa så att han kunde jaga på pucken, men så gör han en fantastisk nedtagning och hänger dit den, det var kul att se, säger Sundin. 
 
Detta höll även på att bli allt som hände i matchen, men med tre sekunder kvar lämnade Brynäsförsvaret seriens målkung Theo Keilin ensam i slottet och det blev då reducerat till 3–1. Detta blev just slutresultatet och hemmalaget kammade in tre härliga poäng från mötet. 
 
– Vi spelar inte alls som vi ska i de två första perioderna, men i början av tredje rycker vi upp oss och hittar liret med varandra och då syns det att vi har kul där ute, säger Arvid Sundin. 
 
Nästa match spelar U16 borta mot Smedjebacken, på lördagen. 
 
– Vi ska inte underskatta dem någonting, oavsett hur tidigare resultat har sett ut, och vi ska rycka upp oss rejält från det spel vi haft hittills. Nu är det slut på smekmånaden, avslutar Arvid Sundin. 
 
 
Brynäs IF – Västerås IK 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)
Skott: 37–27 (9–9, 12–10, 16–8)
Utv: 8–10 (4–4, 4–4, 0–2)
Publik: 82
 
1–0 (36.26) Anton Ohlsson (Theo Widén-Schade, Robin Lund) PP1
2–0 (39.30) Arvid Sundin (Kid Andersson, Felix Söderblom) 
3–0 (52.53) Rasmus Westerberg (Arvid Sundin, Kid Andersson) 
3–1 (59.57) Theo Keilin (Linus Söderlund, Leon Cadei Hackley) 
#1 - - Anonym:

👍