J20: Fem av sex poäng i helgen: "Bra go i laget"

J20 plockade med sig fem av totalt sex poäng mot Färjestad och Västerås i helgen. Detta genom 3–2 i sudden death mot Färjestad på lördagen och 4–2 mot Västerås på söndagen. Laget går nu upp på en tredjeplats i tabellen efter fyra omgångar.  
 
 
Det blev en bra helg för J20 när man tog emot Färjestad och Västerås i fortsättningsserien. På lördagen skickades man ut i B-hallen och där var det länge mållöst mellan lagen, innan William Alftberg till slut fick hål på gästernas målvakt i ett powerplay i den andra perioden. När sedan Adrian Elefalk utökade till 2–0 så såg läget bra ut för Brynäs, som hade just en tvåmålsledning i pausen. 
 
Men Färjestad tog över en del i den tredje perioden och när man vann skotten med 16–5 åt man sig också tillbaka in i matchen och när 60 minuter hade spelats var det 2–2 på resultattavlan. Sudden death drog då igång mellan lagen, men den blev kortvarig. Bara 19 sekunder in på övertidsperioden kunde Abbe Broberg avgöra matchen efter att ha fått pucken från Oscar Birgersson. 
 
– Deras målvakt skulle lägga iväg pucken bara, men den går på Birgersson som passar till mig och så kan jag bara lägga in den i målet egentligen, säger Abbe Broberg. 
 
– Det är kul att spela mot Färjestad tycker jag, för det är alltid lite smågrinigt och tufft mot dem. 
 
Söndagsmatchen mot Västerås inleddes på ungefär samma sätt, men denna gång gick det lite snabbare att få in första pucken i målet. När gästerna hade dragit på sig flera utvisningar på kort tid och det blev spel fem-mot-tre för Brynäs så kunde Albin Kedbrant peta in ledningspucken efter att Adrian Elefalk avlossat ett skott på mål. 
 
Även i denna match kom dock gästerna tillbaka och mitt i den andra perioden så kom kvitteringen från Västerås Albin Svensson. Men det går snabbt i hockey, som man brukar säga. För bara 15 sekunder efter kvitteringsmålet skickade Sebastian Sundlöv en smörpassning till Abbe Broberg i slottet, och han skickade distinkt upp 2–1 i krysset på Elias Olofsson i bortakassen. 
 
– Sundlöv lägger ju upp pucken jättebra för mig och så tänker jag bara att jag ska lägga den på mål, och så var inte målvakten med på den då, så det var jätteskönt, kommenterar Broberg sitt mål. 
 
– Det är extra skönt att få det så snabbt efter en kvittering, så tar man tillbaka lite av den energin som de fick av sitt mål. 
 
Knappt fyra minuter senare utökade Brynäs också till 3–1, då Simon Appelquist fiskade upp en retur framför kassen, och hemmalaget hade verkligen matchen på sin sida efter två perioders spel. Västerås gasade därefter på rejält i den tredje perioden och när man fick in 4–2 på Tobias Forsgren så kom den där energin tillbaka i bortalaget. 
 
Men Brynäs höll emot riktigt bra och man förhindrade några fler mål från att komma, trots att Västerås körde med sex utespelare en längre stund, och tre sköna poäng fick man in på kontot efter söndagens match. 
 
– Det känns riktigt bra nu, vi har fått ett bra go i laget och vi kör på. Det är skönt att det börjar släppa lite för mig också nu, det har ju varit lite tungt här innan, säger Abbe Broberg. 
 
– Vi spelar två jämna matcher med bra fart i de här två matcherna och jag tycker inte att det känns något speciellt att Färjestad och Västerås vinner skotten med så mycket som de gör. Det funkar för oss framåt och har varit bra bakåt också så den statistiken är inget speciellt. 
 
 
Brynäs IF – Färjestad BK 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)
Skott: 30–40 (10–10, 14–14, 5–16, 1–0)
Utv: 10–8 (4–2, 4–4, 2–2, 0–0)
Publik: 72
 
1–0 (26.56) William Alftberg (Albin Kedbrant, Adrian Elefalk) PP1
2–0 (33.24) Adrian Elefalk (Oscar Birgersson, Isac Sjöman)
2–1 (41.02) Anton Klint (Filip Norberg, Oscar Lawner)
2–2 (43.57) André Fredriksson (Anton Klint, Filip Norberg) PP1
3–2 (60.19) Abbe Broberg (Oscar Birgersson, Lucas Gustavsson)
 
 
Brynäs IF – Västerås IK 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)
Skott: 20–34 (9–9, 6–12, 5–13)
Utv: 8–6 (0–6, 8–0, 0–0)
Publik: 87
 
1–0 (18.55) Albin Kedbrant (Adrian Elefalk) PP2
1–1 (30.34) Albin Svensson (Karl Falk, Anton Forsell) 
2–1 (30.49) Abbe Broberg (Sebastian Sundlöv, Max Miller) 
3–1 (34.18) Simon Appelquist (Samuel Solem, Oscar Birgersson) 
4–1 (43.06) Max Miller (Abbe Broberg, William Alftberg) 
4–2 (52.07) Linus Gustavsson (Hugo Ollila)