J18: Stabil derbyseger i B-hallen

Efter en bra inledning på matchen, där man hade ledningen med 3–0 efter en period, kunde J18 ganska enkelt knyta ihop säcken i derbyt mot Valbo. 5–1 blev det till slut efter att fem olika målskyttar presenterat sig.

Veckans hetaste match gick i Monitor ERP Arenas B-hall på onsdagen, då det var derbydags i J18 Elit Västra. På besök kom nämligen Valbo för det andra derbyt för säsongen och det blev hett redan från nedsläpp i mötet.

I början av den första perioden var det också lite trevande, men när strax över halva tiden hade spelats så skulle det första målet komma. Detta när Linus Lindblom hittade nätmaskorna efter framspelning från Rasmus Westerberg.

Ett par minuter senare gjorde också Westerberg sitt eget mål, då han sågade sig igenom Valbos försvar och sprätte in pucken bakom målvakten Anton Larsson och man hade fått matchen precis dit man ville.

När sedan Calle Westerlund kämpade in pucken i numerärt överläge var det 3–0 på tavlan och det kändes som att det enkelt skulle kunna rinna iväg i B-hallen denna kväll. Men Valbos målvakt hade en riktigt bra match för kvällen och Brynäs gick mållösa i den andra perioden.

Då var det dock 3–1 på tavlan sedan gästerna fått in en puck i powerplay, men det var ändå Brynäs som satt i förarsätet efter 40 minuter. Den tredje perioden såg sedan ut att kunna gå mållös, men hemmalaget hade andra planer.

Efter att ha skapat läge efter läge genom matchen så fick nämligen Arvid Sundin äntligen sätta dit pucken och med det gjorde han 4–1 med 17.32 på klockan. Valbo tog därefter timeout och plockade ut målvakten i båset, men när Brynäs fick tag på pucken så kunde Alexander Ljungkrantz sätta slutresultatet 5–1 i den tomma kassen – efter att ha väntat lite väl länge innan avslutet kom.

– Jag försökte vänta in att Joel (Holmli) skulle bli öppen, men det blev aldrig så så jag fick avsluta, skrattar Ljungkrantz.

Laget tog därmed med sig tre sköna poäng och har nu en match kvar att spela i J18 Elit Västra. Denna spelas borta mot Falun på söndag.

– Det är en helt okej match, tycker jag. Vi spelar lite svajigt mot ett lag som ligger i botten av tabellen, men vi lyckas ändå lösa det och ta hem matchen, säger Alexander Ljungkrantz och fortsätter:

– Det blir lite speciellt när man ska spela mot polarna, så klart, så de här matcherna blir kanske inte riktigt som man vill. Men det är skönt att vi kan vinna.

Brynäs IF – Valbo HC 5–1 (3–0, 0–1, 2–0)
Skott: 34–19 (12–4, 8–7, 14–8)
Utv: 12–10 (2–2, 4–2, 6–6)