J20: Lindgren hjälte när Brynäs vann mot Linköping

J20 tog revansch på sig själva och i lördagens match besegrade man värdlaget Linköping med 5–4, efter att Emil Lindgren satt det avgörande målet knappt elva minuter in på den tredje perioden.

Efter fredagens suddenförlust fick J20 inte allt för många timmar på sig att ladda om inför nästa match. Redan 12.00 på lördagen väntade Linköping i Stångebro Arena och här verkade man på tårna redan från start, trots den korta vilotiden.

Det började lite fram och tillbaka mellan lagen, men efter 6.49 kom matchens första mål när Adam Dahlström kunde styra in William Alftbergs skott fram till 0–1. Linköping hade därefter chanser att kvittera, men istället så kom Sebastian Miedema farande och han kunde då sätta 0–2 efter en framspelning av Victor Barrögård.

När sedan Oscar Birgersson blev crosscheckad i den offensiva zonen fick laget ett ypperligt läge att spela powerplay, någonting man tog tillvara på. Backen Axel Westlund drog då iväg ett snyggt slagskott och det var 0–3 på tavlan efter 18.25.

I uppstarten av den andra perioden hittade Linköping tillbaka till det spel de nog hade velat spela redan från start och efter att man hade spelat 1.36 kom det en reducering till 1–3 på Albin Mörck. Brynäs fortsatte sedan att bli aningen tillbakapressade och det tvingade fram en timeout efter knappa fem mintuers spel.

Efter det spottade Brynäs upp sitt spel igen och man kunde öka på ledningen till 1-4 efter ett mål från Oscar Birgersson. Men man fick inte glädjas särskilt länge åt det målet, då Linköping kunde vända och reducera inom loppet av mindre än 30 sekunder.

Det var därmed 2–4 efter den andra perioden och det kändes som att Brynäs ändå hade matchen under ganska bra kontroll. Men i den tredje perioden tappade man mer och mer och lät Linköping komma närmre och närmre, vilket gjorde att det till slut stod 4–4 på resultattavlan när nio minuter hade spelats.

Men så gjorde hemmalaget misstaget att dra på sig en utvisning – två minuter för charging – och Brynäs fick då ett läge i powerplay. Detta utnyttjade man till fullo när Emil Lindgren smackade in 4–5 bakom den blåklädde målvakten.

Linköping var då tvungna att satsa allt framåt och man pressade och pressade för att få in kvitteringen på Albin Mörck i vitt. Men någon sådan fick man inte till och Brynäs kunde gå från matchen med segern i bagaget.

Nu väntar en avslutande match mot Frölunda på söndagen.

Linköping HC – Brynäs IF 4–5 (0–3, 2–1, 2–2)
Målen, Brynäs: Adam Dahlström, Sebastian Miedema, Axel Westlund, Oscar Birgersson och Emil Lindgren