U16: Stabil premiärseger: "Jätteskönt att slå Leksand"

U16 tog en skön seger i premiären mot Leksand. 5–0 skrevs segersiffrorna till efter att Melker Pålebo klivit fram med två mål och ett assist. 
– Jätteskönt att göra mål, så klart, säger Pålebo. 
 
 
Lördagen innebar seriepremiär i U16 Elit Västra och Brynäs tog då emot Leksand i Gavlerinken med nedsläpp 14.00. Det blev en lite trevande inledning på matchen men det var trots det Brynäs som hade kommandot. Åtta minuter in i den första perioden spräckte nämligen Andreas Westlund bortalagets nolla och 1–0 var ett faktum. 
 
Laget trummade sedan på i högt tempo och Joel Holmli kunde utöka till 2–0 sex minuter senare, vilket gav hemmalaget en komfortabel ledning efter 20 minuter. Den andra perioden blev sedan lite trögare och det var faktiskt Leksand som vann skottstatistiken i perioden.
 
– Vi tar lite mycket utvisningar i andra och det blir svårt för oss att riktigt få till något spel där, så det är ingen jättebra period, säger Melker Pålebo.
 
Men Samuel Jonsson i kassen var stabil och släppte ingenting bakåt. Istället utökade Brynäs genom Arvid Sundin och det var fortsatt jobbigt för gästerna från Dalarna. 
 
Det blev heller inte bättre för de vitklädda i den tredje perioden. Brynäs var starka även där och spelade mycket i den offensiva zonen. Fler mål skulle det också bli, detta av Melker Pålebo. Först utökade forwarden till 4–0 när man hade spelat knappt tolv minuter och sedan satte han avslutande 5–0 med tre minuter kvar av matchen. 
 
– Det är bra förarbete från lagkamraterna innan mina mål, så jag kan egentligen bara stå där i mitten och slå in dem. Det är väldigt enkla mål för mig, kommenterar Pålebo. 
 
– Vi spelar bäst i första perioden, och sedan låter vi dem ta över lite i andra för att sedan ta tillbaka spelet igen i tredje. Det är jätteskönt att slå Leksand och kul för Samuel som får hålla nollan. 
 
Imorgon väntar möte med Örebro i B-hallen, ett lag som Brynäs mötte i Djurgårdens ElitCup. 
 
– Jag tror att det blir en tuff match, men jag tror att vi kan ta dem. Vi mötte Örebro i cupen och de var väldigt bra första tio, men vi tog över och vann ju till slut. Vi kan nog jobba vidare på det, säger Melker Pålebo. 
 
 
 
Brynäs IF – Leksands IF 5–0 (2–0, 1–0, 2–0)
Skott: 38–26 (17–8, 10–12, 11–6)
Utv: 8–6 (0–4, 6–0, 2–2)
Publik: 140
 
1–0 (8.46) Andreas Westlund (Tim Dackell) 
2–0 (14.35) Joel Holmli 
3–0 (22.45) Arvid Sundin (Axel Eriksson, Melker Pålebo) 
4–0 (51.52) Melker Pålebo (Arvid Sundin) 
5–0 (57.09) Melker Pålebo (Anton Ohlsson) 
#1 - - Anonym:

💪👍