J20: Sur förlust på övertid mot MODO

Det var en jämn match när MODO och Brynäs möttes i Örnsköldsvik. Max Wahlgren höll på att bli segerhjälte för hemmalaget med två mål, men Brynäs kom tillbaka och knep en poäng efter att ha gjort två mål i den tredje perioden. Det blev till slut 3–2 efter att MODO avgjort på en utvisning i sudden death.

I den första av två möten under helgen ställde MODO och Brynäs upp i Fjällräven Center på fredagen. Där gick man genom en mållös förstaperiod och det såg ut som att inget av lagen riktigt hade förstått att det var seriematch ännu efter 20 minuter.

Gästande Brynäs började dock avlossa fler och fler skott i den andra perioden och man vann till och med skottstatistiken med 13–6, men målen uteblev. Istället var det de rödklädda och speciellt 01:an Max Wahlgren som stod i fokus. Wahlgren gjorde nämligen både 1–0 och 2–0 inom loppet av fyra minuter och det såg tungt ut för bortalaget, som var lätt irriterat efter att MODO spelat lite över gränsen hela perioden.

Men man kom tillbaka när den tredje perioden drog igång. Efter sex minuters spel hittade Oscar Birgersson över till A-lagslånet Alexander Bjurström, som satte reduceringen till 2–1 på MODO-målvakten Lucas Jägbring. Strax därefter tog laget en timeout och med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid kom sedan kvitteringen från Samuel Solem.

De bägge lagen fick därmed dela på poängen och en sudden death med tre-mot-tre drog igång. Där var Brynäs nära att avgöra flertalet gånger, men lägena ville inte sitta. Istället hittade domaren en utvisning på laget efter en närkamp och det blev spel fyra-mot-tre för MODO, till stora protester från bortabåset. Bara tio sekunder hann passera innan pucken satt bakom Tobias Forsgren och det var avgjort till MODO:s fördel.

Lagen möts igen på lördagen. 12.30 släpps pucken då.

MODO Hockey – Brynäs IF 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)
Skott: 23–32 (7–9, 6–13, 8–8, 2–2)
Utv: 8–6 (2–2, 4–2, 2–0, 0–2)