J20: Premiärseger mot Västerås: "Kul att starta starkt"

Trots att spelet inte riktigt satt där man ville så tog sig J20 samman och besegrade Västerås på bortaplan i premiärmatchen. 2–4 blev det till slut efter att Adrian Elefalk gjort två mål och ett assist. 
 
 
Lyckostuds verkade vara temat inledningsvis när Västerås och Brynäs drabbade samman i ABB Arena Nord för J20-premiären. I varje fall för gästande Brynäs, som med en nypa tur fick in 0–1 redan efter sju minuter när Adrian Elefalk var sist på pucken. Knappt tio minuter senare skulle laget också utöka, på ett liknande sätt, när Albin Kedbrant gjorde 0–2. 
 
– Vi har faktiskt mycket tur där i första perioden, puckarna studsar med oss istället för emot oss, kommenterar Adrian Elefalk. 
 
– Jag har ingen aning vad som händer på mitt mål, faktiskt. Jag skjuter iväg pucken men jag inser inte att det blivit mål förrän jag kommit upp till rödlinjen efter det där bråket. 
 
Så trots ett lite haltande spel hade man en stabil tvåmålsledning inför mittenakten och det hade dessutom kunnat vara fler mål på tavlan efter 20 minuter. Men istället för en utökning så kunde Västerås reducera till 1–2 en bit in på andra och det kändes inte riktigt lika stabilt i bortalaget. 
 
Det skulle snabbt ändras dock. När Västerås drog på sig sin första utvisning för matchen tog det bara sex sekunder för powerplayenheten att hitta rätt. Detta när tidigare målskytten Adrian Elefalk drog till med en kanon från vänstersidan och Brynäs utökade sin ledning till 3–1 halvvägs in i matchen. 
 
– Jag gillar att skjuta mycket och det är jätteskönt att den går in där på direktskott i powerplay. Det är kul att starta säsongen starkt, säger Elefalk. 
 
Brynäs fick inte spelet att riktigt stämma ändå även i den tredje perioden och man släppte in Västerås i matchen när man tog utvisningar. I ett av boxplayen släppte man också in 2–3 och med det tempo som hemmalaget kommit upp i så kändes ingenting säkert. 
 
Man lyckades dock hålla sig lugna i Brynäs och man fick andrum när A-lagslånet Alexander Bjurström knackade in 2–4 med åtta minuter kvar av ordinarie tid. Detta stressade upp Västerås och med knappa tre minuter kvar så plockade man målvakten för att försöka forcera fram en reducering. Någon sådan skulle dock inte komma, trots att man spelade sex-mot-fyra en stund, och Brynäs tog en skön trepoängare i premiären. 
 
– Vi startar starkt och spelar ändå hyfsat jämnt matchen igenom och håller dem borta. Vi är ett jobbigt lag att möta. Mot slutet känns det så klart jobbigt när vi tar en massa utvisningar, men jag tycker att vi gör det bra, säger Adrian Elefalk. 
 
Vad blir viktigt inför matchen imorgon? 
– Att vi fortsätter spela hårt och är jobbiga att möta tror jag. Att vi krigar hela matchen. 
 
 
Västerås IK – Brynäs IF 2–4 (0–2, 1–1, 1–1)
Skott: 27–26 (7–8, 11–7, 9–11)
Utv: 6–12 (0–2, 2–4, 4–6)
Publik: 137
 
0–1 (7.23) Adrian Elefalk 
0–2 (16.59) Albin Kedbrant (Adrian Elefalk) 
1–2 (27.26) Samuel Ander (Samuel Lidström, Lukas Henze) 
1–3 (29.15) Adrian Elefalk (Victor Söderström, Albin Kedbrant) PP1
2–3 (42.55) Gustav Svensson (Viktor Lundberg, Lukas Henze) PP1
2–4 (51.58) Alexander Bjurström (Viktor Persson, Samuel Solem)