Inför J20-premiären: "Vi har en grymt bra sammanhållning"

Försäsongen är till ända och idag inleder J20 SuperElit Norra med att möta Västerås på bortaplan i ABB Arena Nord. Så här går lagkapten Linus Udd-Hellgrens tankar inför matchen och säsongen. 
 
 
 
Hur skulle du sammanfatta försäsongen för er del? 
 – Det har varit som en försäsong brukar vara, tycker jag. Upp och ner ganska mycket där vi har blandat och givit lite i matcherna. Det är tidigt på säsongen och vi har haft mycket att jobba på, men det känns som att vi har kommit närmare dit vi vill vara, så det känns positivt. 
 
Känns det som att ni har något bra på gång? 
– Ja, absolut. Alla drar åt samma håll och vi har en grymt bra sammanhållning i laget, det känns riktigt bra. 
 
Vad ser du för styrkor i laget? 
– Det är nog just det med sammanhållningen tror jag. Alla kommer hit och jobbar hårt varje dag, alla vet vad vi vill och vart vi ska och alla accepterar den roll de har fått. 
 
Har ni satt något mål inför SuperElit Norra? 
– Nu vill jag inte prata supermycket om alla mål, men självklart är att ta sig till Top 10 som är det stora målet. Det är ändå ett ganska klart mål och det vore konstigt om vi inte strävade efter det.
 
Nu börjar ni med back-to-back mot Västerås, vad tänker du om de matcherna? 
– Det brukar vara roliga matcher mot Västerås. Jag har inte hört någonting om hur det har gått för dem på försäsongen och inte mött dem heller, så det blir spännande att se hur det blir. De brukar vara ett hårt jobbande lag och det brukar bli tuffa matcher mot dem. 
 
Är det speciellt tufft på bortaplan mot dem? 
– Jo, men det är det. De är starka hemma och har varit det länge. 
 
Vad skulle du vilja säga till de som inte brukar gå på juniorhockey, varför ska de ta sig till rinkarna och kolla? 
– Det är mycket fart och fläkt och juniorhockey i sitt bästa forum. Jag tror att det är väldigt underhållande hockey att kolla på och det är inte lika uppstyrt som till exempel i A-laget. Man får en chans att se många unga talanger och rolig hockey.