J20: En poäng i hemmapremiären

J20 tog en poäng i söndagens hemmapremiär mot Västerås. I en svängig match där bägge lagen någon gång hade ledningen så krävdes det övertid för att skilja dem åt efter 2–2 under ordinarie tid. Där tog Västerås extrapoängen efter att ha avgjort med mindre än en minut kvar.

Precis som i lördagens möte var det jämnt och tufft på isen när Brynäs och Västerås ställdes mot varandra i SuperElit Norra. Och just som på lördagen var det Brynäs som tog det första kommandot, detta när Linus Udd-Hellgren skickade in returen efter att Abbe Broberg lagt pucken på mål tidigt i den första perioden.

Men till skillnad från i lördagsmatchen så kom Västerås tillbaka och efter 15.06 satte man kvitteringen på Tobias Forsgren i hemmakassen. Så stod resultatet sig också hela den första perioden och nästan hela den andra, men precis som tiden höll på att ticka ner i mittenperioden så kom Västerås farande och 1–2 var ett faktum med 14 sekunder kvar.

I den tredje perioden var det då bara för Brynäs att börja jaga ikapp och man spelade fram chans efter chans mot bortalagets målvakt, men utan resultat. När det så bara återstod ett par minuter av ordinarie tid så fick Brynäs en gyllene chans när Västerås åkte ut för interference. Den chansen tog man också vara på när Adrian Elefalk nästan på exakt samma sätt som på lördagen kvitterade till 2–2 med ett direktskott i powerplay.

Detta gav lagen en poäng vardera och man fick spela tre-mot-tre i sudden death för att dela ut extrapoängen i matchen. Där var det fram och tillbaka en hel del och bägge lagen hade riktigt vassa lägen att avgöra matchen, men det var till slut gästerna som hade flytet med sig. Med minuten kvar av övertiden tog sig Västerås Lukas Henze igenom och satte 2–3, som då blev slutresultatet, och Brynäs fick med sig en poäng från mötet.

Brynäs IF – Västerås IK 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1)
Skott: 31–26 (10–11, 15–8, 5–4, 1–3)
Utv: 6–12 (4–4, 0–2, 2–6, 0–0)