J18: Stark vändning mot Djurgården: "Bättre driv idag"

J18 stod för en mycket stark vändning hemma mot Djurgården på onsdagskvällen. 0–1 efter två perioder blev 3–1 efter full tid sedan backen Axel Westlund gjort både 1–1 och 2–1 och Oskar Kvist avslutat i tom kasse. 
 
 
 
 
Det var en trevande match när Brynäs tog emot Djurgården i Gavlerinken. Efter nederlaget mot AIK på bortais var det ett taggat lag som ville ta revansch när nästa Stockholmslag stod för motståndet. Men trots en hel del målchanser och lägen så var det 0–0 efter den första perioden och det kändes som att det kunde gå åt vilket håll som helst. 
 
Chanserna fortsatte även att komma i mittenakten och det kändes som att Brynäs sköt och sköt mot gästernas målvakt, men utan resultat. Istället tog Djurgården ledningen med 0–1 efter 3.21 och det var en ledning som man höll perioden ut, trots att Brynäs fick spela powerplay i hela tio minuter. 
 
– Vi hade gjort två bra perioder så det var ingenting som satt i huvudet så, utan vi försökte bara gå in och jobba mer, säger Axel Westlund om det frånvarande målskyttet. 
 
Och så när den tredje perioden kom så var det något som hände i hemmalaget. Man tände till rejält och när alla forwards misslyckades med att näta så var det istället en back som klev fram, nämligen Axel Westlund. Först kvitterade han, till slut, till 1–1 i powerplay mitt i perioden och bara ett par minuter senare hängde han även dit 2–1 på ett lite chockat bortalag. 
 
– Första målet hade jag lite flyt på, och andra får jag en bra passning så jag kan bara gå in och hänga den, kommenterar Westlund. 
 
Brynäs hade där tagit över helt och man lyckades också riktigt bra med att boxa ut Djurgårdsspelarna så fort de försökte ta sig in i zonen. Gästerna hade förvisso ett par lägen att kvittera, men Adam Matsson spelade lugnt mellan stolparna och motade alla skott. 
 
När Djurgården sedan plockade målvakten i slutminuten så kunde Oskar Kvist punktera matchen med 3–1 och Brynäs tog en mycket skön seger. 
 
– Skillnaden mellan idag och matchen mot AIK är att vi kommer mycket mer förberedda idag, säger lagkapten Victor Barrögård. 
 
– Vi kör mycket bättre, hjälper varandra och vi har bättre driv idag. Jag tycker att vi verkligen förtjänar den här vinsten. 
 
Nu möter ni Djurgården igen i morgon, vad tror du om den? 
– Jag tror att det kommer se ut på nästan samma sätt i den matchen. De gick och satte sig i bussen direkt nu efter matchen medan vi bland annat har joggat ner, så vi är mer förberedda. 
 
 
Brynäs IF – Djurgårdens IF 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)
Skott: 32–31 (9–10, 16–9, 7–12)
Utv: 6–12 (4–0, 2–10, 0–2)
 
0–1 (23.21) Marcus Nylander (Gabriel Åhs) 
1–1 (49.06) Axel Westlund (Alexander Ljungkrantz, Edwin Färnstrand) PP1
2–1 (51.22) Axel Westlund (Max Grundel) 
3–1 (59.36) Oskar Kvist