J18: Seger i Falun: "Godkänd insats"

Trots en lite knackig start tog J18 med sig tre sköna poäng från Lugnet i Falun. Jesper Eriksson och Rasmus Hemström blev tvåmålskyttar och Anton Casselstål svarade för fyra assist när sex olika målskyttar såg till att resultatet blev 3–9.

Det verkade vara lite svårt för Brynäs att tända till från början när pucken släpptes borta mot Falu IF. Man lät hemmalaget komma allt för nära och fem minuter in på den första perioden gjorde också de rödklädda 1–0 på Adam Matsson. Men gästerna tog sig snabbt i kragen och 1–1 lät inte vänta på sig när Oskar Kvist och Viktor Persson samarbetade snyggt.

– Vi var väl lite förberedda på att det kunde komma ett ledningsmål från Falun, för de går ofta ut starkt i sådana här matcher, men över 60 minuter kände vi att vi skulle ha det, säger tränare Mikael Holmqvist.

Brynäs tog sedan kommando i matchen och just Oskar Kvist var den som gav laget ledningen cirka sju minuter senare. Då verkade det släppa för de vitklädda och hastigt och lustigt hade 1–1 blivit 1–4 – de andra två målen från Jesper Eriksson och Axel Westlunds klubbor.

Det var därefter ett bortalag som var i förarsätet resten av matchen. I den andra perioden dröjde det nio minuter innan nästa mål skulle komma, denna gång när Jesper Eriksson skrinnade sig förbi och satte 1–5 helt på egen hand. Rasmus Hemström passade sedan på att utöka till 1–6 i powerplay och spiken i kistan i den andra perioden satte Linus Åkerson när han gjorde 1–7.

Brynäs fick sedan så gott som spela av matchen i den tredje perioden och det gjorde att Falun kunde hitta lite energi. När Brynäs gick ner sig så reducerade gästerna till 2–7, men Rasmus Hemström svarade snabbt med att göra 2–8 bara en minut senare. Hemmalaget reducerade sedan ännu en gång, till 3–8, men Tim Alverhag stängde igen matchen när han satte 3–9 tio minuter in i perioden.

De vitklädda hade dock kunnat gå från matchen med fler mål, för det saknades inte chanser i slutet av den tredje perioden, men det stannade alltså vid 3–9 och tre poäng fick laget med sig hem till Gävle.

– Det är en godkänd insats, men vi släpper till lite för mycket målchanser och slarvar defensivt för att vi ska vara helt nöjda med med matchen, säger huvudtränare Mikael Holmqvist.

Falu IF – Brynäs IF 3–9 (1–4, 0–3, 2–2)
Skott: 25–49 (9–18, 8–17, 8–14)
Utv: 6–6 (4–2, 2–2, 0–0)