J18: Premiärseger mot Grums: "Vi vinner rättvist"

J18 gjorde det man skulle i premiären hemma mot Grums på söndagseftermiddagen. Hyfsat kontrollerat städade man av matchen och vann med 5–1 efter fem olika spelare nätat.

Söndagen betydde premiär i J18 Elit Västra och i Gavlerinken kom Grums på besök för möte med Brynäs. Där gick det hastigt i hemmalagets tempo och sex minuter in i matchen gav lagkapten Victor Barrögård Brynäs ledningen med 1–0 på pass av Isac Sjögren och Rasmus Hemström. Laget fortsatte sedan framåt och 2–0 kom från Max Grundels klubba mitt i perioden. Detta var också ställningen efter 20 minuter, i en period där Brynäs vunnit skotten med hela 19–9.

– Jag får en bra puck där från Uusi och så försöker jag bara lägga in den på mål. Det var en bra skymning där och så går den in, kommenterar Grundel.

Men trots alla skott man fick iväg så stod gästernas målvakt oftast bra placerad och räddade det mesta. Hugo Sjölander blev den enda målskytten i mittenperioden och Brynäs drygade där ut sin ledning till 3–0 även om man kanske skulle haft en eller två kassar till.

Gästande Grums kom sedan ut aningen starkare i den tredje perioden och man kom upp i ett helt annat tempo än tidigare. Brynäs hade förvisso fortsatt kommandot i matchen, men när klockan tickade upp mot 17 spelade minuter av matchens avslutande period så kom reduceringen från Grums.

– Det är ändå ganska lugnt hos oss när de reducerar, för vi känner att vi har kontroll på matchen, säger Max Grundel.

Direkt efter målet tog gästerna timeout och en minut senare ryckte man målvakten för en sjätte utespelare. Och man var nära ännu ett mål ett par gånger, men när Brynäs väl fick pucken under kontroll kunde Adam Dahlström skicka in 4–1 – som punkterade matchen.

Då sjönk självförtroendet åter hos bortalaget och knappt 20 sekunder efter Dahlströms mål i tom kasse kunde Anton Casselstål utöka till 5–1 och matchen var definitivt vunnen för Brynäs. Lagen spelade därefter så gott som av de 50 sekunder som återstod och Brynäs tog en skön seger i premiären.

– Vi börjar bra men går ned oss lite och slarvar ju mer matchen går, men jag tycker att vi vinner rättvist, sammanfattar Max Grundel.

– Inför matchen sa vi att vi skulle åka mycket skridskor och vara ödmjuka, och jag tycker att vi gör det större delen av matchen.

Brynäs IF – Grums IK 5–1 (2–0, 1–0, 2–1)
Skott: 45–28 (19–9, 13–5, 13–14)
Utv: 10–4 (2–2, 6–2, 2–0)