U16: Dubbla tvåmålsskyttar när Brynäs tog sjunde raka

U16 fortsätter att vinna i sin serie och på onsdagskvällen blev det 8–0 mot Mora sedan backen Eddie Lindberg både öppnat och stängt målskyttet i Gavlerinkens B-hall.

Det fortsätter att gå bra för Brynäs i U16 Elit Västra. På onsdagskvällen tog man så emot Mora, som haft det lite tyngre, och det blev då 2–0 till hemmalaget efter den första perioden sedan backen Eddie Lindberg och lagkapten Felix Söderblom satt var sin kasse – båda i spel fem-mot-fem – efter 18 skott på mål.

I den andra perioden gick det sedan i nästan samma tempo och trots att Brynäs då bara sköt elva skott på mål så kom det ändå två kassar till när Anton Ohlsson och Rasmus Westerberg slagit till var sin gång. Det var då en stabil ledning med 4–0 inför den tredje perioden och där var man fortsatt riktigt sugna på att göra mål.

Den andra periodens siste målgörare, Rasmus Westerberg, passade då på att sätta sitt andra för matchen redan efter 30 sekunder och det verkade inte finnas mycket att greppa i för gästande Mora. Och när Joel Holmli sedan gjorde 6–0 med sitt sjätte mål för säsongen så var matchen så gott som stängd.

Men man var inte klara i hemmalaget. När Mora åkte ut för interference klev backen Edvin Larsson fram och gjorde 7–0 i powerplay innan Eddie Lindberg sedan avslutade målskyttet med 8–0. Även han blev därmed tvåmålsskytt och laget tog en ny skön seger där Samuel Jonsson också fick hålla nollan.

Brynäs IF – Mora IK 8–0 (2–0, 2–0, 4–0)
Skott: 41–24 (18–11, 11–6, 12–7)
Utv: 4–12 (0–2, 4–6, 0–4)