J20: Storseger mot Timrå: "Jävligt skönt"

Viktiga poäng stod på spel när Brynäs tog emot Timrå på söndagen och efter en grym vändning med ett målkalas i den tredje perioden stog hemmalaget som segrare med 6–2 efter att både Samuel Solem och Abbe Broberg gjort två mål vardera.

En dags spelledigt fick J20 efter fredagens match mot MODO och på söndagen blev det så åter dags att dra på sig matchställen för möte med Timrå i B-hallen. Där gick det lite segt inledningsvis och det hände inte alls mycket i den första perioden. Skotten slutade 10–4 och målen uteblev, men det skulle det bli ändring på senare.

I den andra perioden spelade nämligen Timrå aningen bättre och efter att Emil Lindblom kommit så gott som fri mot Tobias Forsgren så kunde han sätta 0–1 på en dragning. Men Brynäs hängde inte med huvudena för det och man fortsatte att avlossa skott mot bortalagets Dennis Hildeby. Detta gav också resultat efter en stund, för i powerplay kunde Abbe Broberg till slut spräcka målnollan efter en fin passning från lagkapten Linus Udd-Hellgren.

– Första och andra var väl inga bra perioder från något av lagen, egentligen. Det blir mycket uvisningar som förstör spelet lite, så det blir ju inte så mycket bra spel då, säger Samuel Solem.

– Men det är skönt att vi kommer tillbaka så klart och det är bra att vi fortsätter köra trots att de tar ledningen där.

Just fortsätta köra gjorde verkligen Brynäs. Tre minuter senare small det igen, och detta när Samuel Solem trampade sig in på kassen och kämpade in pucken i målet fram till 2–1, vilket också var siffrorna efter två perioder. Solem passade sedan på att presentera sig ännu en gång i uppstarten av den tredje perioden. Där tog han sig in centralt i den offensiva zonen och med ett snyggt skott utökade han ledningen till 3–1.

– Jag fick ett fint pass och jag tänkte att nu är det bara att trycka på här, kommenterar Solem sitt kanonskott.

Brynäs verkade sedan, äntligen, få flytet med sig och exakt två minuter senare gjorde Pontus Andersson 4–1 efter en fin framspelning från Victor Barrögård. Detta resultat stod sig sedan långt in på perioden, men med knappt fyra minuter kvar kom det en reducering från Timrå efter att William Eckmyhl nätat.

Men hemmalaget brydde sig inte märkbart om det och man fortsatte att forcera framåt. Detta gav också resultat ännu en gång och Abbe Broberg fick även han bli tvåmålsskytt efter att återigen blivit framspelad av Linus Udd-Hellgren. Viktor Persson fastställde sedan slutresultatet, 6–2, efter att ha skickat pucken på mål och den studsat in bakom Hildeby.

– Det är jävligt skönt att vi vinner och att det kan lossna lite för oss med många mål. Speciellt efter den tunga matchen i fredags, avslutar Samuel Solem.

Brynäs IF – Timrå IK 6–2 (0–0, 2–1, 4–1)
Skott: 30–25 (10–4, 12–8, 8–13)
Utv: 6–10 (0–2, 4–8, 2–0)