J20: Skön trepoängare mot Luleå

Efter två riktigt bra perioder kunde Brynäs vinna fredagens hemmamatch mot Luleå med 5–3. Fem olika målskyttar presenterade sig där bland annat J18-spelaren Oskar Kvist mäktade med sitt första mål i J20 och målvakten Tobias Forsgren vann målvaktsduellen mot Jesper Wallstedt.

Det var riktigt taggat från bägge håll när Brynäs tog emot formstarka Luleå i Gavlerinken på fredagskvällen. Hemmaspelande Brynäs tog tidigt kommandot i matchen och efter att klockan passerat sex minuter kunde Samuel Solem servera Oscar Birgersson med en snygg backhand och 1–0 var ett faktum när den sistnämnde fick stort spelrum i slottet.

I periodens andra halva drog sedan Luleå på sig matchens första utvisning och precis när man hade klarat av den så kunde Gabriel Deutsch sätta 2–0 på bortalagets målvakt Jesper Wallstedt. Brynäs tuggade sedan på rejält i den andra perioden och hyfsat omgående utökade Samuel Solem till 3–0 efter att, nästintill liggande, ha skickat pucken i nätmaskorna.

När sedan Emil Lindgren satte 4–0 knappt två minuter senare så blev det timeoutläge för gulklädda Luleå. Detta hjälpte lite smått och mot slutet av perioden kunde man reducera till 4–1 efter att Brynäs inte riktigt varit med i backcheckingen. Gästerna fick dock bara vara glada i cirka en minut, för då passade Oskar Kvist på att göra sitt första J20-mål när han slängde pucken på mål fram till 5–1.

Det var då en stabil ledning som hemmalaget hade skapat sig inför avslutningen och trots att man släppte in två mål i boxplay i den tredje perioden så kunde man hålla matchtiden ut och det blev en fin trepoängare till fredagsmyset.

Brynäs IF – Luleå HF 5–3 (2–0, 3–1, 0–2)
Skott: 26–29 (8–7, 11–8, 7–14)
Utv: 14–4 (2–2, 2–0, 10–2)