J20: Målkalas mot Skellefteå

Det blev en storseger med 7–3 när J20 tog emot Skellefteå på söndagen. Adrian Elefalk passade på att göra hattrick när han både öppnade och stängde målskyttet för Brynäs och Pontus Andersson var även han framträdande med två mål och ett assist i segermatchen.

Med två segrar mot Luleå i bagaget var det taggat när Skellefteå stod för motståndet i helgens avslutande match. 11.00 släppte domaren pucken i Gavlerinken och det var fart på rören direkt från bägge lagen. Brynäs var dock bäst inledningsvis och när man jobbade hårt framåt fick man också med sig en utvisning för hakning. Den utnyttjade man omgående och bara sju sekunder in på powerplayspelet kunde Adrian Elefalk skicka in 1–0 från sin favoritposition vid den vänstra tekningscirkeln.

När sedan Emil Lindgren skrinnade sig förbi och satte 2–0 cirka tio minuter senare var det tufft för bortalaget. Men man fick lite luft under vingarna när man reducerade till 2–1 i powerplay mot slutet av perioden. Brynäs fortsatte dock att vara bra och trots att Skellefteå hade mycket puck i inledningen av den andra perioden så var ändå marginalerna på hemmalagets sida.

Adrian Elefalk utökade nämligen ledningen till 3–1 efter att han och Albin Kedbrant kommit två-mot-noll och Skellefteå tvingades till en timeout. Men det hjälpte inte alls denna gång. Pontus Andersson utökade nämligen till 4–1 bara två minuter senare och det var en stabil ledning inför den tredje perioden.

Där drog bägge lagen på sig utvisningar inledningsvis och när Skellefteå fått in sin femte spelare och skulle få spela fem-mot-fyra i 30 sekunder så slog Brynäs till. Abbe Broberg var då sist på pucken när man satte 5–1 i boxplay och matchen kändes så gott som avgjord.

Fler mål skulle dock komma och Pontus Andersson passade på att bli tvåmålsskytt när han utökade till 6–1 när perioden var tio minuter gammal. Skellefteå reducerade sedan till 6–2, men det var ingen större fara för hemmalaget.

I en målrik period slog även Adrian Elefalk till och gjorde hattrick när han utökade till 7–2 och matchen var definitivt punkterad där. Skellefteå tröstmålade sedan till 7–3 i matchens sista minut, men Brynäs tog en ny seger i SuperElit Norra och plockade 9 av 9 möjliga poäng i helgens matcher.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 7–3 (2–1, 2–0, 3–2)
Skott: 33–45 (12–13, 13–14, 8–18)
Utv: 6–8 (4–4, 0–2, 2–2)