J20: Gallerdominans när Brynäs vände mot Luleå

J20 tog sin andra raka seger mot Luleå efter att ha vänt underlägen hela matchen. 0–1, 1–2 och 2–3 blev till slut 4–3 sedan 01:orna Victor Söderström och Oskar Kvist stått för snygga mål i den tredje perioden.

Lördagen bjöd på nytt möte mellan Brynäs och Luleå i SuperElit Norra och redan 11.00 släpptes pucken i Gavlerinken. Efter fredagens 5–3-resultat var det ett mer taggat bortalag som stod på isen och man visade upp det genom att göra 0–1 genom Viktor Edström när matchen inte ens blivit fyra minuter gammal. Brynäs kom dock tillbaka omgående och Adrian Elefalk kvitterade till 1–1 cirka 30 sekunder senare.

Men det var ändå Luleå som höll i taktpinnen inledningsvis. Mitt i perioden kunde Simon Jellus återge bortalaget ledningen med 1–2 och det var även ställningen efter en spelad period. Brynäs jobbade sedan på inledningsvis i den andra perioden och i numerärt överläge trampade Gabriel Deutsch förbi sina försvarare och satte 2–2 på Albin Enqvist.

Gästerna skulle dock åteta ledningen ännu en gång och detta efter att Brynäs haft lite problem med kommunikationen i egen zon. Då kunde förste målskytten Viktor Edström sno åt sig pucken och sätta 2–3 på Tobias Forsgren. Men Brynäs hängde inte med huvudena för det och i den tredje perioden blev det åka av.  Efter bara några minuters spel tog Victor Söderström sig in på mål och med en backhand kunde han sätta 3–3 efter 3.49.

– Jag ser att Luleå åker på byte och så kommer jag med fart mot deras back, som är lite stillastående, och kan lägga in pucken mellan benen på målvakten, säger Söderström.

Hemmalaget ångade sedan på i samma tempo och kort efter Luleås timeout skulle det smälla igen. J18-kedjan med Oskar Kvist, Victor Barrögård och Max Grundel spelade då riktigt snyggt och när Kvist fick så gott som öppet mål gjorde han inga misstag. Med sitt andra mål i J20 prickade han in 4–3 och vändningen var fulländad.

– Grundel checkar fast pucken jättebra och jag får en fin passning från Barrögård så det är egentligen bara för mig att lägga in pucken i mål. Det var riktigt bra förarbete, kommenterar Oskar Kvist.

Detta resultat höll sedan Brynäs matchtiden ut, trots utvisningar, och man tog tre nya poäng mot Luleå. På söndagsförmiddagen väntar nu Skellefteå, även den matchen 11.00.

– Varken igår eller idag spelar vi till hundra procent tycker jag. Passningsspelet var inte det bästa, men jag tycker att det är starkt att vinna bägge matcherna även fast vi inte är på topp, säger Victor Söderström.

– Även fast de vinner skotten ganska stort så tycker jag att det är en jämn match och vi sa inför tredje perioden att "det här ska vi ha", så det är skönt att vi tar det till slut.

Brynäs IF – Luleå HF 4–3 (1–2, 1–1, 2–0)
Skott: 18–35 (4–10, 4–10, 10–15)
Utv: 10–6 (0–2, 4–2, 6–2)