J18: Tillbaka på vinnarspåret direkt

J18 studsade tillbaka direkt efter torsdagens förlust mot Mora och man gjorde det genom att besegra Borlänge på bortaplan med 6–1. Detta bland annat efter att kedjan med Alexander Ljungkrantz, Adam Dahlström och Tim Alverhag haft en riktigt bra dag.

Efter den tunga förlusten mot Mora på torsdagskvällen var det ett taggat Brynäs som klev upp tidigt för bortamatch i Dalarna på söndagen. 12.00 släpptes då pucken mot Borlänge och det var en lite trög inledning på matchen från bägge lagen.

Men när matchklockan hade passerat 17 minuter så började det hända grejer. Då satte nämligen andrakedjan med Tim Alverhag, Adam Dahlström och Alexander Ljungkrantz igång och den sistnämnde öppnade målskyttet i matchen. Sedan gick det inte ens en minut innan nästa smäll kom för hemmalaget. Samma kedja var då inblandad igen och denna gång var det Adam Dahlström som nätade på pass av Ljungkrantz och Alverhag.

Brynäs fortsatte sedan på samma spår i den andra perioden och efter bara 1.25 gjorde även tredjelänken i kedjan, Tim Alverhag, mål i matchen efter att ha kämpat in pucken framför målet. Borlänge reducerade sedan till 1–3 på en spelvändning men de vitklädda hade trots det kontroll på matchen.

Mot slutet av den andra perioden skulle det sedan smälla snabbt igen bakom hemmalagets målvakt. Först snappade lagkapten Victor Barrögård upp en retur och skickade in 1–4 och inte ens en minut senare utökade Alexander Ljungkrantz till 1–5 med en riktig bomb upp i krysset.

Lagen turades sedan om att spela powerplay i den tredje perioden men genom bra boxplayspel från bägge så stod sig resultatet fortsatt. Men ett mål till skulle det ändå bli, för när Anton Casselstål och Rasmus Hemström kom på en spelvändning så kunde den sistnämnde sätta pucken i mål fram till 1–6, vilket också blev slutresultatet i en match där Brynäs sköt hela 63 skott.

Borlänge HF – Brynäs IF 1–6 (0–2, 1–3, 0–1)
Skott: 18–63 (3–17, 8–24, 7–22)
Utv: 8–6 (0–2, 4–0, 4–4)