J18: Rejäl urladdning mot Hudiksvall: "Härligt att göra mycket mål"

Hela laget bidrog när Brynäs besegrade Hudiksvall i en rejäl urladdning på bortaplan på torsdagen. Alla utespelare gjorde poäng när slutresultatet skrevs till 0–13 och Tim Alverhag och Jesper Eriksson blev bägge tvåmålsskyttar i matchen.

Trots lite sjukdomar i truppen klev J18 ut riktigt starkt i bortamatchen mot Hudiksvall. Första målet kom när matchen var knappt fem minuter gammal, då Oskar Kvist och Abbe Broberg stack upp i banan i boxplay. Kvist skickade då över pucken till Broberg och 0–1 satt distinkt på hemmalagets målvakt.

Målen rasslade sedan in för Brynäs i den första perioden. William Eriksson utökade med ett backskott nästan exakt fyra minuter efter öppningsmålet och när sedan Tim Alverhag gjorde 0–3 kändes det som att det gick väldigt lätt för de vitklädda. Adam Dahlström avslutade med 0–4 i powerplay och man klev från perioden med en stabil ledning efter att ha vunnit skotten med 22–5.

Det rullade sedan på i samma tempo resten av matchen. Hudik fick förvisso till lite fler skott på mål i den andra perioden men Brynäs vann även den sedan Marcus Uusitalo, Victor Barrögård, Calle Westerlund och Tim Alverhag satt var sin kasse, en av dessa i boxplay.

– Jag hade inte tänkt åka med egentligen eftersom jag har problem med axeln, men så bestämde jag mig för att göra det ändå och det gick ju riktigt bra, säger tvåmålsskytten Tim Alverhag.

I den tredje perioden gick det sedan snabbt för målskyttet att komma igång. Jesper Eriksson gjorde nämligen 0–9 efter bara 20 sekunder och efter att Rasmus Hemström först utökat till 0–10 och Eriksson sedan också satt 0–11 så tog Hudik en timeout.

– Det är lite svårt att spela sådana här matcher, för vi kommer in i deras tempo lite ibland, men vi gör det ändå bra överlag tycker jag. Vi följer vårt eget spel och lägger inte fokus på vad de gör, säger Tim Alverhag.

Efter det höll hemmalaget det tätt en liten stund i perioden, men till slut kunde man inte hålla ifrån längre. Edwin Färnstrand skickade in 0–12 när perioden var tio minuter gammal och för att strö ännu mer salt i såren så avslutade Anton Casselstål med att göra 0–13 när det var tre minuter kvar att spela.

Därefter hände det dock ingenting mer i matchen och när slutsignalen gick så hade Brynäs plockat med sig tre sköna poäng.

– Det är riktigt skönt att vi får lite självförtroende inför Leksandsmatchen på söndag. Jättehärligt att hela laget får bidra och att vi gör mycket mål, då kommer alla in med bra självförtroende sen, avslutar Alverhag.

Hudiksvalls HC – Brynäs IF 0–13 (0–4, 0–4, 0–5)
Skott: 17–70 (5–22, 9–19, 3–29)
Utv: 4–8 (4–2, 0–6, 0–0)