U16: Seger mot Färjestad: "Nu är "Foxen" nöjd"

Det var två riktigt bra perioder som bäddade för segern när U16 slog Färjestad med 9–5 på lördagen. En mindre bra tredjeperiod gjorde att gästerna kunde få in tre kassar, men segern var ändå aldrig hotad för ett stabilt spelande Brynäs.

Efter att ha spelat 2–7 när Färjestad och Brynäs möttes i Karlstad var det ett taggat bortalag som intog isen för en revansch i Gavlerinken på lördagen. Men Brynäs började matchen lika bra denna gång och efter bara 1.59 hade Tim Hedström gjort 1–0 på pass av Tim Dackell.

Färjestad tog sig dock tillbaka ganska omgående och en bit in på perioden hade man både kvitterat och tagit ledningen. Brynäs hängde dock inte med huvudena för det, även fast man fick en utvisning mot sig, och i boxplay kunde Melker Pålebo hitta fram till Isak Åhrlin som snyggt kvitterade till 2–2.

När Brynäs sedan fick powerplay i slutet av perioden så passade Rasmus Westerberg på att sätta sitt elfte mål för säsongen när han återgav Brynäs ledningen med 3–2, vilket även var resultatet efter den första perioden.

Därefter kom en riktigt bra andraperiod från hemmalagets sida. Joel Holmli började med  att på friläge utöka till 4–2 efter en fin passning från Robin Lund. När sedan Rasmus Westerberg utökade till 5–2 sju sekunder senare kom en timeout och ett målvaktsbyte från Färjestad.

Men det hjälpte inte alls för gästerna i vitt. Efter riktigt fint spel kunde Arvid Sundin sätta 6–2 på den nya målvakten och 17 sekunder efter det prickade Linus Lindblom in 7–2. Rasmus Westerberg fastställde sedan sitt hattrick med 8–2 och det var en riktigt jobbig period för bortalaget.

– Vi har ett bra spel i den här matchen och det rinner iväg rejält där i andra perioden. Det är kul att det blir mycket mål, säger lagkapten Felix Söderblom.

Tredje perioden blev dock lite sämre för hemmaspelande Brynäs och Färjestad kunde reducera hela tre gånger fram till 8–5. Men tätare än så blev det aldrig mer mellan lagen. Joel Holmli fastställde slutresultatet 9–5 med sitt andra mål för matchen och U16 tog tre riktigt sköna poäng.

– Vi spelar ju bra överlag även fast vi går ned oss lite i tredje perioden. Lite nervöst blir det ju när de gör flera mål, men vi kände ändå att vi hade koll på det, säger Felix Söderblom.

– Nu är "Foxen" (Mikael Broeng, tränare) nöjd efter den här segern. Det är en skön start så här efter TV-pucken och det är bara att fortsätta på det här spåret nu.

Brynäs IF – Färjestad BK 9–5 (3–2, 5–0, 1–3)
Skott: 38–33 (13–12, 17–4, 8–17)
Utv: 8–6 (4–4, 2–2, 2–0)