TV-PUCKEN: Klart för kvartsfinal!

Gästrikland är klara för kvartsfinal efter två segrar och en förlust i grupp A i Linköping. Segrarna kom mot Dalarna och Skåne och den enda förlusten var i en tuff match mot Göteborg i öppningsmatchen. Kvartsfinalen går 20.05 på fredagskvällen. Motstånd blir Västerbotten, som vann grupp D.  
 
Skärmdump, svenskhockey.tv
 
Gruppspelet i årets TV-pucken är nu avklarat och Gästrikland landar på en andraplats i tabellen efter tre spelade matcher mot Göteborg, Dalarna och Skåne. Där plockade man sex poäng av nio möjliga fördelat på en tung förlust mot obesegrade Göteborg samt sköna segrar mot Dalarna och Skåne. 
 
– Jag har nog aldrig varit med om en liknande match som tränare, det blev en kollaps helt enkelt, säger tränare Jonas Söderström om öppningsmatchen mot Göteborg. 
 
– Vi bara stod och tittade när de fick åka runt och leka mot oss. Det var inte alls en bra insats från någon. 
 
Men detta vände man som sagt på och mot Dalarna och Skåne blev det helt andra matchbilder från Gästrikehåll. 
 
– Det kanske låg någon undermedveten underskattning hos Dalarna och Skåne efter vår första match, där de ser 2–11 liksom, och så går de inte ut så som de borde, säger Söderström. 
 
– Men den här sista matchen är en riktig kämparinsats av oss. Vi jobbar stenhårt i varenda millimeter ute på isen och vi gör det mesta rätt mot Skåne. Det är vår dag idag även fast Skåne avlossar en massa skott mot oss. 
 
– Det känns inte riktigt som att de har någon skärpa i avsluten och vi jobbar samtidigt riktigt bra i egen zon. En riktigt bra insats av boysen och nu ska vi verkligen ut och njuta ikväll. 
 
Nu väntar nämligen kvartsfinalsspel redan ikväll och 20.05 är det nedsläpp mot segraren i grupp D – Västerbotten – som tog åtta av nio poäng i sin grupp. 
 
– Vi ska jogga ner, käka och sedan åka hem och titta lite på dem efteråt nu då, sen ska vi bara köra järnet. Det räcker med förluster i kvartsfinalen nu, nu ska vi vidare. 
 
 
Gästrikland – Göteborg 2–11 (1–7, 1–4)
Skott: 6–35 (2–18, 4–17)
Utv: 0–2 (0–2, 0–0)
Publik: 272
Målen, Gästrikland: Linus Lindblom, Santeri Sulku
 
Gästrikland – Dalarna 5–1 (4–1 (1–0)
Skott: 26–20 (13–7, 13–13)
Utv: 6–10 (4–6, 2–4)
Publik: 302
Målen, Gästrikland: Robin Lund, Tim Dackell, Joel Holmli, Axel Eriksson, Anton Ohlsson
 
Skåne – Gästrikland 2–3 (0–2, 2–1)
Skott: 40–15 (19–5, 21–10)
Utv: 10–12 (4–4, 6–8) 
Publik: 311
Målen, Gästrikland: Robin Lund, Joel Holmli, Felix Söderblom
#1 - - Anonym:

Håller alla tummar vi har för dessa härliga kämpande killar 💪✊👏👍!