J20: Målrikt när Brynäs tog tre poäng mot Mora

J20 inledde helgens roadtrip i Dalarna med att besegra Mora med 7–4 i den första av två matcher lagen emellan. Marcus Westfält var stor frontfigur i bortalaget när han satte tre av målen i segermatchen.

De sex sista matcherna i SuperElit Norra spelar Brynäs på bortaplan och man inledde detta med att möta Mora i Jalas Arena på fredagskvällen. Där fick man en flygande start och trots att man tidigt åkte ut för för många spelare på banan så lyckades Brynäs ändå hitta nätet först i matchen, detta när Lucas Gustavsson gjorde 0–1 i just det numerära underläget.

Gästerna gasade på framåt efter det och med 9.01 på klockan kunde Marcus Westfält utöka till 0–2. När Samuel Solem sedan satte även 0–3 kom det en timeout från dalmasarna, som inte alls fått den matchbild man ville ha. Men Brynäs brydde sig inte så mycket om det och när man fick spela sitt första powerplay kunde Westfält även sätta sin andra kasse för matchen fram till 0–4.

Mora ryckte dock upp sig en aning i den andra perioden och när man kommit cirka halvvägs in i matchen så stod det 2–4 på tavlan efter två mål från samma spelare – Mathias Karlsson. Samuel Solem ville dock inte vara sämre och med sitt andra mål för matchen drygade han ut Brynäsledningen till 2–5 när man spelat 15 minuter.

Samme Karlsson gjorde sedan även 3–5, men strax efter det fick matchen brytas efter att en spelare i varje lag kolliderat och Brynäsaren blivit liggande på isen. Matchen återupptogs så småningom och Brynäs startade den tredje perioden på absolut bästa sätt när Simon Appelquist skickade in 3–6 efter bara 30 sekunders spel.

Marcus Westfält passade sedan på att fullborda sitt hattrick när han gjorde 3–7 efter 8.22 och det var helt och hållet Brynäs match denna kväll. Mora reducerade förvisso till 4–7 några minuter senare, men närmare än så kom man inte denna gång och Brynäs tog tre härliga poäng med sig från Jalas Arena.

Mora IK – Brynäs IF 4–7 (0–4, 3–1, 1–2)
Skott: 29–26 (4–9, 15–6, 10–11)
Utv: 22–16 (12–6, 0–2, 10–8)