J18: Stor bragd när Brynäs vände mot BIK Karlskoga

J18 svarade för en riktig bragd hemma i Gavlerinken på torsdagskvällen. Efter att ha hamnat i underläge 1–5 mot BIK Karlskoga, efter bland annat ett matchstraff, jobbade man sig tillbaka och vann till slut med 7–6 efter att backen Axel Westlund avgjort med 53 sekunder kvar.

Det blev en kämpig förstaperiod för Brynäs, som jagar alla poäng man kan få tag i, hemma mot BIK Karlskoga i Gavlerinken. Redan efter 3.23 fick man den första utvisningen för kvällen, en charging, och då small det direkt med 0–1 i baken. Gästerna utökade sedan detta till 0–2 och Brynäs tog till timeouten direkt för att väcka laget.

Men det gick inte riktigt som det skulle ändå för de svartklädda. Först drog man på sig en utvisning för för många spelare på isen och när perioden sedan rann ut åkte man på matchstraff för head-butting och fick inleda den andra perioden i boxplay.

Detta klarade man dock av, men strax därefter kom 0–3 och det kändes riktigt tungt i hemmalaget. När man sedan fick chansen i powerplay kunde gästerna även sätta 0–4, men då replikerade Brynäs sig direkt när Axel Westlund skickade in 1–4 på samma utvisning.

Efter den andra perioden hade man till slut 2–5 på resultattavlan och det var fortsatt jobbigt för hemmaspelande Brynäs. Men i den tredje perioden så kom den – upphämtningen. Genom Adam Dahlström, Axel Westlund och Anton Casselstål hade Brynäs ätit upp försprånget och det var 5–5 mitt i den tredje perioden.

Och även fast BIK Karlskoga tog tillbaka ledningen, 5–6, så slutade man inte jobba i hemmalaget. Tim Alverhag skickade in 6–6 med två och en halv minut kvar av matchen och det såg ut att gå till sudden death i Gavlerinken.

Men Brynäs tänkte inte vara nöjda med bara en poäng denna kväll och just därför passade Axel Westlund på att göra hattrick när han skickade in 7–6 med knappa 53 sekunder kvar att spela. Det blev då en riktigt dramatisk avslutning på matchen, men Brynäs lyckades hålla tätt och tog tre riktigt viktiga poäng i jakten på Allsvenskan efter nyår.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 7–6 (0–2, 2–3, 5–1)
Skott: 27–19 (9–7, 5–9, 13–3)
Utv: 33–10 (29–4, 2–4, 2–2)

0–1 (4.34) Douglas Byrkjeland (Emil Saarinen–Ek) PP1
0–2 (7.15) Linus Callenvik (Alexander Josefson)
0–3 (26.24) Lukas Smith
0–4 (34.58) Lukas Smith SH1
1–4 (35.37) Axel Westlund (Calle Westerlund, Jesper Eriksson) PP1