J18: Show av Ljungkrantz när Brynäs gjorde 16 mål mot Hudik: "Hade väl studsen med mig"

En sak stack ut när Brynäs tog emot Hudiksvall i J18 Elit Västra på torsdagen, och det var inte bara att slutresultatet blev 16–1. Forwarden Alexander Ljungkrantz hade nämligen show i Gavlerinken när han gjorde f e m mål och passade fram till ett sjätte i omgångens målrikaste match.

Det blev aldrig någon spänning när Hudiksvall kom till Gavlerinken för match i J18-serien. Precis som på bortaplan var det Brynäs som hade kommandot och det tog ungefär lika länge på både hemma- och bortaplan för målen att börja trilla in. 4.52 tog det nämligen innan Max Grundel hittade nätet bakom Anton Westerlund, som skulle få en tuff kväll mellan stolparna.

Jesper Eriksson följde nämligen upp med 2–0 fem minuter senare och när sedan Anton Casselstål satte 3–0 kändes det lekande lätt för Brynäs. Lagkapten Victor Barrögård gjorde därefter 4–0 på pass av Oskar Kvist och det var totaldominans i Gävlelagets hemmaborg.

På en lite chansartad puck kunde Hudiksvall därefter reducera till 4–1, men det var ingenting som störde ett tempostarkt Brynäs. Inom samma minut gjorde nämligen Alexander Ljungkrantz sitt första mål för matchen, efter två missade frilägen, och det var 5–1 inför den andra perioden.

– Jag ställde in siktet lite där i början bara, säger Ljungkrantz med ett leende om sina två skott som gick över i den första perioden.

Efter det drog Brynäs iväg rejält i målkolumnen, mycket tack vare just Ljungkrantz, och snabbt hade det blivit 8–1, när även Jesper Eriksson satt en kasse. Hudiksvall tvingades då till en timeout men hemmalaget bara körde på. Ljungkrantz gjorde sitt fjärde mål i matchen knappt två minuter efteråt och det var tungt för hälsingarna.

Oskar Kvist, Adam Dahlström och Axel Westlund passade därefter på att göra var sitt mål, ett i powerplay, och det hade blivit 12–1 efter 40 spelade minuter. Laget öste dock på än mer i den tredje perioden, eftersom man ville plussa på sin målskillnad, och det hann bara gå två minuter innan Max Grundel gjort sitt andra mål för matchen fram till 13–1.

– Det flyter på riktigt bra för oss i den andra perioden, tycker jag. Då kändes det lätt att spela hockey, kommenterar Alexander Ljungkrantz.

Matchens målkung Ljungkrantz passade sedan fram när Hugo Sjölander satte 14–1 och han gjorde sedan själv 15–1 strax efter att Hudiksvall klarat av en utvisning.

– Jag hade väl studsen med mig idag, antar jag, säger han ödmjukt efter att ha nästintill dubblat sin målskörd för säsongen.

När matchen sedan tickade iväg på sin sista minut strödde Oskar Kvist lite mer salt i såren hos bortalaget och prickade in 16–1, vilket gjorde att även han blev tvåmålsskytt.

– Vi får spela mycket anfallshockey så det är en rolig match att spela så, men det kan bli lite långdragigt också när det ser ut så här, säger femmålsskytten Alexander Ljungkrantz.

– I timeouten vi tar så snackar vi om att vi måste ligga på mer framåt och jobba för de där plusmålen, för vi hade som mål att göra just 15 stycken, så det var skönt att vi lyckades med det.

Brynäs IF – Hudiksvalls HC 16–1 (5–1, 7–0, 4–0)
Skott: 69–19 (27–9, 24–4, 18–6)
Utv: 6–18 (0–0, 2–4, 4–14)

1–0 (4.52) Max Grundel (Rasmus Hemström, Anton Casselstål)
2–0 (9.45) Jesper Eriksson (Victor Barrögård, Edwin Färnstrand)
3–0 (10.40) Anton Casselstål
4–0 (15.37) Victor Barrögård (Oskar Kvist)
4–1 (17.02) Felix Dahlström (Mårten Sjödén)