J20: Special teams avgjorde mot Västerås

J20 tog en ny trepoängare när man tog emot Västerås i Gavlerinken. Det blev till slut spelet i numerära över- och underlägen som avgjorde, då Brynäs gjorde 2–1 i powerplay och avslutande 3–1 i boxplay.

Med en bra vecka bakom sig på bortaplan var det äntligen dags för hemmamatch igen för J20. Söndagseftermiddagen bjöd nämligen på möte med Västerås och man fick en bra start även i denna match. Redan efter tre minuter gick det nämligen fort när Marcus Westfält knackade över pucken direkt på tekning till Alexander Bjurström, och 1–0 var ett faktum.

Gästerna kunde förvisso kvittera till 1–1 i mittenakten och man hade ett par chanser på sig att även ta ledningen när Brynäs satt i utvisningsbåset. Men Brynäs spelade bra i boxplay för dagen och klarade av de lägena. Istället kunde då tidigare framspelaren Marcus Westfält göra 2–1 efter en grötig situation i den tredje perioden och hemmalaget var åter i förarsätet.

Det blev sedan spännande mot slutet, för när Brynäs drog på sig utvisning efter utvisning så var det inte alls långt ifrån att Västerås skulle kvittera och ta matchen till förlängning. Men icke, sa Oliver Nordberg och Adam Hirsch. I det sista boxplayet så snodde duon åt sig pucken och efter att ha knackat den emellan sig så kunde lagkapten Hirsch avsluta i mål på ett mycket skickligt manér.

Västerås fick därmed jaga desperat men trots att man spelade med sex utespelare så var Samuel Ersson omutbar mot de skott han fick emot sig. Brynäs kunde där hålla ifrån och plockade tre sköna poäng i söndagsmatchen.

Brynäs IF – VIK Västerås HK 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)
Skott: 26–33 (8–9, 7–8, 11–16)
Utv: 24–8 (14–4, 4–2, 6–2)