J18: Tre poäng i Örebro

J18 revanscherade sig direkt efter fredagens förlust mot Färjestad. Borta mot Örebro tog man istället tre poäng, mycket tack vare de två snabba mål man fick till i den första perioden, när man vann med 3–1 i ICA Maxi Arena. 
 
Albin Mörck hade en del att göra mot Örebro och klev från matchen med 96,43 i räddningsprocent. 
 
Det har gått lite trögt för J18 i inledningen av Allsvenskan Södra och efter fyra spelade matcher hade man bara plockat med sig fyra av tolv poäng. Efter fredagens förlust mot Färjestad var det därför ett revanschsuget lag som tog sig an Örebro i helgens andra av tre matcher. 
 
Matchen fick dock en trevande inledning och det första som protokollfördes var en utvisning på vitklädda Brynäs. Men denna lyckades man reda ut och strax därefter hade man en väldigt bra minut. Abbe Broberg inledde då med att göra 0–1 på pass av Sebastian Sundlöv och Victor Söderström, vilket verkade verkade trigga igång laget rejält. Inte ens en minut senare kom nämligen Gabriel Deutsch farande och satte 0–2, framspelad av backen Axel Westlund. 
 
När Örebro sedan reducerade till 1–2 i början av den andra perioden så tog Brynästränarna timeout och efter ett jämnt spel därefter så hände det inte mycket mer i perioden. Det blev sedan rätt händelselöst även i den tredje perioden, men det var nära att Örebro skulle kvittera på målvakten Albin Mörck. 
 
Så blev det dock inte och istället kunde Sebastian Miedema punktera i tom kasse när det var 36 sekunder kvar av ordinarie tid. Brynäs tog alltså med sig alla poängen från matchen och inkasserade sin blott andra trepoängare i Allsvenskan.  
 
Örebro HK – Brynäs IF 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)
Skott: 28–26 (10–7, 9–10, 9–9)
Utv: 2–12 (0–2, 0–0, 2–10)
Publik: 148
 
0–1 (14.43) Abbe Broberg (Sebastian Sundlöv, Victor Söderström)
0–2 (15.35) Gabriel Deutsch (Axel Westlund) 
1–2 (22.35) Victor Stark (David Harrysson) 
1–3 (59.24) Sebastian Miedema (Albin Mörck) ENG