J18: Seger med uddamålet i Linköping

J18 tog tre nya poäng när man ställdes mot Linköping i den sista av tre matcher i helgen. 2–3 blev det till slut efter att Brynäs bland annat gjort mål i fem-mot-tre.

Det var med en seger i bagaget som Brynäs tog sig an serieledande Linköping i Stångebro Ishall på söndagen och laget fick en riktigt bra start på även denna match. Redan efter tre minuter kunde Simon Appelquist göra 0–1 efter en passning från Sebastian Sundlöv och man tog kommandot direkt.

Denna ledning utökade sedan Emil Lindgren halvvägs in på den andra perioden och trots att hemmalaget reducerade några minuter senare så behöll man lugnet i Brynäslägret. Man fick sedan ett guldläge i uppstarten av den tredje perioden. Linköping drog då på sig två utvisningar på kort tid och bortalaget tog sin timeout för att prata igenom hur de skulle spela.

Och det gick precis som man hade planerat i det dubbla numerära överläget. Framspelad av Simon Appelquist och Victor Söderström kunde Sebastian Sundlöv göra 1–3 knappt 20 sekunder efter den andra utvisningen och segern var då inte långt borta för bortalaget.

Några minuter från slutet blev det dock spännande i matchen, när Linköping ännu en gång reducerade, men Brynäs stod emot bra och kunde hålla motståndarna borta från målburen. Brynäs tog därmed sin andra raka seger och klättrar upp på en fjärdeplats i tabellen.

Linköping HC – Brynäs IF 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)
Skott: 27–16 (11–6, 8–4, 8–6)
Utv: 10–6 (2–2, 2–0, 6–4)