J20: Ny seger mot Västerås

J20 tog en ny seger mot Västerås när lagen möttes i ABB Arena Nord på fredagskvällen. 4–2 skrevs segersiffrorna till efter två mål av Adam Boqvist, ett boxplaymål från lagkapten Adam Hirsch och ett powerplaymål signerat backen Tim Henriksson.

Efter söndagens hemmaseger mot Västerås har J20 haft hela veckan på sig att fokusera på träning, då nästa match inte var förrän på fredagskvällen – även denna gång mot Västerås. Nu var det dock Brynäs som fick stå för resandet och man tog sig till ABB Arena Nord i Västerås på fredagseftermiddagen.

När pucken sedan släpptes 19.00 var det två taggade lag som stod på banan. Brynäs inledde bäst och vann skotten i den första perioden med 13–11, men målen uteblev och kom istället senare i matchen. I den andra perioden blev bortalaget sedan hårt ansatta och när man hade spelat nästan fyra minuter så var det timeoutläge.

Denna fick också effekt direkt för de vitklädda och efter att Adam Boqvist krånglat sig in framför kassen så var det 0–1 på tavlan. Brynäs drog därefter på sig en utvisning för interference, men i det boxplayet skulle det hända grejer. Lagkapten Adam Hirsch snappade upp pucken i egen zon och skrinnade snabbt iväg upp i banan, varpå han kunde sätta 0–2 i det numerära underläget.

Västerås replikerade sedan direkt i samma poweplay och ställningen var 1–2 efter två perioder. Men Brynäs hade kommandot i matchen även denna gång och några minuter in på den tredje perioden så blev Adam Boqvist tvåmålsskytt när han styrde in 1–3.

Tim Henriksson passade sedan på att utöka till 1–4 i powerplay och med 15 minuter kvar att spela kändes segern i hamn för Brynäs. Västerås fick dock det sista ordet i matchen när man reducerade med tre sekunder kvar, men gästerna plockade med sig alla tre poäng från matchen och befäster serieledningen i Top 10.

VIK Västerås HK – Brynäs IF 2–4 (0–0, 1–2, 1–2)
Skott: 32–29 (11–13, 12–8, 9–8)
Utv: 6–8 (2–0, 0–4, 4–4)