J18: Tre poäng hemma mot Färjestad

J18 tog en stark seger hemma mot Färjestad på tisdagskvällen. 3–2 blev det till slut efter att Jesper Eriksson, William Alftberg och Oscar Birgersson nätat för hemmalaget. Albin Mörck räddade samtidigt 32 av 34 skott med en räddningsprocent på 94.12%.

Efter en tids vila var det, på tisdagskvällen, åter dags för J18 att spela hemmamatch när Färjestad kom på besök till Gavlerinken. Brynäs, som jagar en plats bland topp 5 i Allsvenskan, inledde piggt och redan efter 1.40 kunde man också sätta matchens första mål när Jesper Eriksson sågade sig igenom försvaret och satte pucken på gästernas målvakt.

Färjestad drog därefter på sig utvisning efter utvisning och i ett av dessa powerplayspel så utökade William Alftberg till 2–0 efter att ha fått pucken mitt framför kassen. Gästerna var dock inte chanslösa i perioden och reduceringen till 2–1 fick Albin Mörck släppa in med 18 sekunder kvar till pausvilan.

Brynäs blev sedan aningen tillbakapressade i uppstarten av den andra perioden men baklängesmålen klarade man sig ifrån, och istället kunde man faktiskt utöka framåt. Mitt i perioden kunde både Marcus Westfält och Oscar Birgersson skrinna iväg utan bevakning och den sistnämnde gjorde då 3–1 på Tobias Normann i Färjestad.

Men de vitklädda var ändå hack i häl så gott som hela matchen. När man hade spelat 7.41 av den tredje perioden kom så också ännu en reducering och det blev skakigt i hemmalaget med 3–2 på tavlan. Färjestad tog sedan ut målvakten mot slutet av matchtiden och med 33 sekunder kvar att spela begärde man också en timeout.

Brynäs lyckades dock hålla ifrån hela matchtiden och gick segrande ur mötet med just 3–2.

Brynäs IF – Färjestad BK 3–2 (2–1, 1–0, 0–1)
Skott: 19–34 (9–8, 8–13, 2–13)
Utv: 10–12 (2–8, 6–2, 2–2)