U16: Holmli och Lund showade mot Leksand

En enda match spelades i U16 Elit Västra på onsdagskvällen och det var mellan Leksand och Brynäs i Tegera Arena. Där var Brynäs, som hade nya kedjor, överlägsna när man tog en storseger med 7–1. Joel Holmli och Robin Lund var frontfigurer i matchen efter att ha gjort nio poäng tillsammans. 
 
 
Onsdagen innebar starten på en intensiv vecka för Brynäs U16. 18.00 släpptes pucken borta mot Leksand i den första av tre matcher i serien. Där var det just serieledande Brynäs som visade vägen inledningsvis och 0–1 kom redan tre minuter in på den första perioden efter att Santeri Sulku fint hittat nätmaskorna från nära håll. 
 
När sedan lagkapten Felix Söderblom serverade Arvid Sundin med en passning ut mot den högra tekningscirkeln så gjorde forwarden som så många gånger förr när han skickade in 0–2 med ett dragskott. Leksand fick sedan chansen att jobba sig in i matchen igen när man fick ett powerplayläge, men istället för mål på Samuel Jonsson i bortakassen så kunde Robin Lund och Joel Holmli vända spelet och skicka in 0–3 med en spelare mindre på banan. 
 
Detta var starten på ett riktigt bra samarbete i de nykomponerade kedjorna och Lund och Holmli skulle synas allt fler gånger i målprotokollet ju längre matchen gick. Leksand fick förvisso in en reducering till 1–3 i början på den andra perioden, men det skakade Brynäs bara av sig och fortsatte att köra.
 
När en hemmaspelare så åkte ut för tripping så tog man chansen i det numerära överläget, och när Robin Lund då kunde transportera in pucken och servera Andreas Westlund med en passning så satt 1–4 som en smäck bakom hemmamålvakten. 
 
Lund fortsatte sedan på samma spår med framspelningar och två gånger i rad i den andra perioden kunde han hitta Joel Holmli som var vass som bara den när han klev upp i topp i skytteligan. 1–6 innebar detta efter två spelade perioder och de tre poängen kändes aldrig särskilt hotade för Brynäs.
 
Ett mål till kom det också i matchen, detta bara några minuter efter att gästerna tagit timeout efter en lite slarvig inledning. Precis som tidigare var det då just Robin Lund som kunde spela fram Joel Holmli till slutresultatet, 1–7, och Holmli gjorde då sitt fjärde mål i matchen och 21:a för säsongen. 
 
Leksands IF – Brynäs IF 1–7 (0–3, 1–3, 0–1)
Skott: 28–25 (7–10, 9–6, 12–9)
Utv: 6–4 (0–2, 2–0, 4–2)
Publik: 152
 
0–1 (3.02) Santeri Sulku (Axel Eriksson, Tim Hedström) 
0–2 (6.34) Arvid Sundin (Felix Söderblom) 
0–3 (9.15) Joel Holmli (Robin Lund) SH1
1–3 (23.23) Isak Rosén (Samuel Eklund) 
1–4 (26.47) Andreas Westlund (Robin Lund) PP1
1–5 (32.50) Joel Holmli (Robin Lund)
1–6 (36.00) Joel Holmli (Robin Lund)
1–7 (49.37) Joel Holmli (Robin Lund)