J20: Förlust i fredagens match

Det blev tyvärr förlust för J20 i den första av två matcher mot Skellefteå i seriens slutskede. Västerbottningarna vann till slut med 5–1 och Brynäs får ladda om inför returmötet på lördagen.

William Eriksson gjorde första målet i J20-tröjan mot Skellefteå.

Brynäs fick en tuff start på helgen när man mötte Skellefteå på fredagskvällen. Efter en lång bussresa norrut så verkade man inte riktigt ha någon energi kvar när det vankades match. Skellefteå utnyttjade detta omedelbart och man passade på att göra 1–0 redan efter två minuters spel. 2–0 kom sedan med fyra minuter kvar av den första perioden och de vitklädda var i brygga direkt.

Spelet gick lite bättre för Brynäs i den andra perioden, men puckarna ville inte sitta. Trots fyra hela minuter i powerplay inledningsvis så fick man inte till det och när hemmalaget då gjorde 3–0 halvvägs in i matchen så krävdes en timeout från bortalaget.

Denna hjälpte dock inte särskilt mycket och svartklädda Skellefteå gjorde även 4–0 när det var 46 sekunder kvar av den andra perioden. Brynäs hade då en rejäl uppförsbacke att bestiga när det återstod 20 minuter och det blev inte bättre när utvisningarna började komma.

Uppstarten av den tredje perioden innebar nämligen de två första utvisningarna i matchen för Brynäs och på en av dessa kunde Skellefteå utöka sin ledning till 5–0. Men man gick inte helt mållösa från matchen i bortalaget, för i ett numerärt överläge styrde J18-backen William Eriksson in 5–1 med fyra minuter kvar på klockan, och man fick ändå känna att man kunde överlista motståndarnas målvakt inför nästa match lagen emellan.

Målet, som var Erikssons första i J20, räckte tyvärr inte till och det blev en tung förlust för Brynäs, som tog ut målvakten utan resultat när man fick ett powerplay i matchens slutminut, och man får tagga om inför lördagens returmöte.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 5–1 (2–0, 2–0, 1–1)
Skott: 38–26 (14–9, 9–11, 15–6)
Utv: 10–6 (0–0, 4–0, 6–6)