J20: Brynäs nollade Mora

J20 tog en skön och stabil seger hemma mot Mora på lördagseftermiddagen. 5–0 blev det till slut efter att både Marcus Westfält och Isac Sjöman blivit tvåmålsskyttar i Gavlerinken.

Det var ett skadedrabbat Brynäs som kom till spel i lördagens hemmamatch mot Mora i Gavlerinken. Det var så pass många borta att man tvingats plocka upp backen Adam Bäckehag samt forwardstrion Abbe Broberg, Sebastian Sundlöv och Gabriel Deutsch i truppen från J18, men tempot var trots det mycket högt i inledningen.

Det hann nämligen inte gå längre än 15 sekunder av matchen innan den första händelsen skulle protokollföras – och det var när Marcus Westfält skickade in 1–0 på pass av Adam Hirsch och Max Lundén. Därefter ångade hemmalaget på rejält och 2–0 kunde Isac Sjöman göra helt på egen hand efter 16.59.

Brynäs släppte sedan inte taget om matchen en enda gång och matchens första målskytt dök upp ännu en gång och satte 3–0 knappt sju minuter in på den andra perioden. Sedan upprepade sig historien igen och Isac Sjöman följde upp Westfälts mål med 4–0 fyra minuter senare.

Det var därmed ett irriterat Mora som tog onödiga utvisningar ju längre av matchen som gick och på just ett sådant tillfälle fastställde lagkapten Adam Hirsch slutresultatet, 5–0, med knappa fem minuter kvar av ordinarie tid. Brynäs tog därmed tre poäng och kliver upp på tredjeplats i tabellen.

Brynäs IF – Mora IK 5–0 (2–0, 2–0, 1–0)
Skott: 52–26 (11–9, 20–8, 21–8)
Utv: 18–20 (4–12, 0–2, 14–6)